Aquesta setmana hi ha hagut dues persones que han estat a tot arreu. Una, per mèrits propis. L'altra, per demèrits propis. La segona, el rei Joan Carles, que ha fet una espantá en tota regla fugint amb nocturnitat i traïdoria, i sense dir on ha anat. La fugida de Joan Carles ha fet vessar rius de tinta als diaris i revistes i ha omplert minuts de televisió i ràdio a nombrosos programes. I a qui ha volgut tothom? A Pilar Eyre, com no podia ser d'una altra manera.

Pilar Eyre JB

Pilar Eyre (Foto: Jokin Buesa)

La periodista i escriptora catalana és qui més sap en aquest país sobre l'emèrit, els Borbons i la família reial. I tots els mitjans han volgut comptar amb la seva experta opinió per analitzar la que ha estat una de les notícies de l'any. Eyre fa molts anys que parla als platós sobre la monarquia, però ara acabem de veure com i quan va ser la seva primera vegada davant dels focus, i la troballa és impagable. Primer cop que Pilar Eyre seia en una taula com a convidada, en un programa de 1985, 'Estudio abierto', presentat per José Mª Íñigo, i al costat del també difunt escriptor José Luis de Vilallonga.

pilar eyre primera vegada

Pilar Eyre, 1985, 'Estudio abierto' (TVE)

Amb 34 anys, anava a parlar del llibre VIPS: Todos los secretos de los famosos. I Eyre ja va demostrar que les càmeres l'estimen i que tenia unes taules i una naturalitat evidents parlant de tot el que sap sobre els famosos i els seus incidents. Una Eyre que explicava amb la seva inconfusible veu algunes curiositats sobre persones com un "antipático y machista Fernando Fernán Gómez" o sobre Joan Manuel Serrat:

Meravellosa.