A Espanya hi ha una cosa grotesca i esperpèntica que es duu a terme un cop l'any i que consisteix en un adoctrinament gens dissimulat als nens i nenes de les espanyes. Un concurs creatiu, "¿Qué es un rey para ti?", on criatures de diferents escoles i ciutats fan dibuixos, manualitats o construccions a la classe de plàstica elogiant la figura del monarca i la seva família. Els petits no en tenen cap culpa, evidentment, però les seves creacions destacant la tasca que es creuen que fan els Borbons fa una mica de vergonyeta. No pel que fan o dibuixen, pobres d'ells, sinó perquè des de Zarzuela i des dels seus mestres se'ls motivi a participar d'aquest concurs. Més enllà d'això, com és natural, a moltes escoles es repassa la història d'Espanya i dels seus reis. Dels d'ara i dels que ja fa temps que no belluguen.
Joan Carles i Felip / GTRES
Segur que tota una generació recorda com abans hi havia certa obsessió per fer aprendre als estudiants la llista de los reyes Godos. Però la troballa d'un mestre preguntant sobre un rei d'Espanya s'ha transformat en viral, corrent com la pólvora per la xarxa. Twitter en va ple des que s'ha fet públic què ha posat un nen, un alumne, quan el seu professor li ha fet una pregunta d'Història d'Espanya. Quina: ”¿Por qué llamaban a Carlos II El Hechizado? ¿Qué guerra sucedió en su reinado?”. El tal Carlos II El Hechizado, del segle XVII, va ser rei d'Espanya entre el 1665 i el 1700. Fill i hereu de Felip IV i Mariana d'Àustria, diuen que el seu sobrenom li venia del seu lamentable estat físic, causat, segons alguns il·luminats, per la bruixeria i les influències diabòliques. També es diu d'ell que els successius matrimonis consanguinis de la família van provocar-li greus problemes de salut, musculatura dèbil i infertilitat.
Carlos II 'El Hechizado"
Sigui com sigui, el que ens interessa no és tant qui era ni per què li deien així, un rei penques més dels que a Espanya són habituals. El que és impagable és la resposta del nano. Una resposta original i meravellosa: “Porque como se casaban entre ellos él salió más tonto y con muchas enfermedades”. Un fenomen aquest alumne. Més clar no es podia dir. El mestre, en veure-ho, exclama: ”¿Qué hago con esta respuesta?”.
¿Qué hago con esta respuesta? 😂😂 pic.twitter.com/HVLenH3zor
— Pedro Conesa 🇺🇦 (@PJConesa) April 5, 2022
La xarxa s'hi ha abonat, aplaudint amb les orelles:
Felicitar al alumno, porque lo ha clavado.
— Arturo Pérez-Reverte (@perezreverte) April 7, 2022
Te paso la de un alumno mío. A lo mejor me puedes echar una mano también. 😅🤞 pic.twitter.com/RczT5r1Smw
— Vic-Vic 21 🇪🇦 (@vitiger21) April 6, 2022
Yo la doy por buena pic.twitter.com/Li9x7fFkln
— Per (@palvamar) April 6, 2022
Pero ¿cómo le explicáis a los alumnos la historia para que sus conclusiones sean que todos los reyes son tontos? 🤣🤣
— Sue 👩🏼💻 (@sec0924) April 6, 2022
Sin faltas y entiende lo que es la monarquía, de vox no es
— Denuncia (@chesosca) April 6, 2022
Hombre, el razonamiento sobre el origen del mote está bien. Todo el mundo le llamaba así porque era un deshecho humano fruto de la endogamia😂
— Peregrin Sun (@DesvariosdeMono) April 6, 2022
Eso sí, se le ha olvidado poner la Guerra. Medio punto
Si fos per En Blau, l'alumne es mereix un 10 com una casa de pagès.