El posat low cost estiuenc de la família reial a La Almudaina continua donant a parlar, tot i l'intent d'amagar la realitat, amb un rei Felip justificant matusserament l'absència del seu pare Joan Carles després de l'affair Corinna "por prescripción médica".

Felip i Letícia exclouen els reis emèrits de la foto d'estiu

Efe

La Almudaina ha estat testimoni de la foto dels monarques amb les seves dues filles, Elionor i Sofia, en un posat que va sorprendre per la loquacitat de la filla gran dels reis, una Elionor que va confessar que als seus campaments als Estats Units va parlar molt d'anglès i va conèixer nois de molts països diferents. El paripé davant els mitjans també ha servit per constatar una realitat: la princesa Elionor no només s'assembla físicament al seu pare, sinó que també n'estan fins el toisó d'or de la mateixa persona, la reina Letícia. Mentre amb Felip tot eren mirades còmplices i carantoines del monarca cap a la seva filla...

reis palma 2 efe

Efe

...en un vídeo sobre la posada en escena a La Almudaina es pot comprovar com Letícia ha tornat a fer un gest de voler controlar les seves filles en tot moment, similar al que va fer davant la Catedral de Palma. A Letícia li va això d'alliçonar. Ja ho va fer en la visita als Estats Units, quan li va dir a una nena que li havia de fer dos petons a les galtes en lloc d'un. Llavors, la nena va posar cara de circumstàncies. Però a casa seva se la prenen pel pito del sereno. Tot i que en el posat es va mantenir en un segon terme, la reina no ha pogut evitar posar-hi cullerada i ha volgut tornar a moure els fils d'Elionor i Sofia com si fossin dues titelles. Però el que potser li funciona amb la petita, corre el risc de fer vessar la gota del got de paciència de la filla gran.

leticia i filles posat almudaina2

Unión Monárquica de España

Mentre Felip deia, sense que se li escapés el riure, que "mi padre está fastidiado porque tenía muchas ganas de venir a Palma. Los médicos le aconsejaron no moverse mucho", la reina Letícia aprofita per anar darrera de les seves dues filles a dir-los-hi alguna cosa.

En aquell moment, Elionor posa una cara de fàstic que li arriba al terra. L'altra, la infanta Sofia, posa cara d'empanada sense saber ben bé què hi fan allà. Letícia els hi diu a cau d'orella la paraula "sonreíd". El més curiós de l'escena és la reacció de les dues filles. Sofia fa un intent de fer cas a sa mare, això sí, posant els ulls cap amunt com aquell acte reflex de quan pensem que algú és un pesat que sempre va amb la mateixa història. Ara bé, per Elionor, és com si sentís ploure. Li fa tanta gràcia la recomanació de la seva mare com el dia en que li va netejar un petó de la seva àvia al front a la Catedral de Palma. De fet, segueix amb la cara d'olorar fems i prefereix girar subtilment el cap en direcció al seu pare. Pots veure el moment a partir del segon 27" al següent vídeo:

Però la cosa no acaba aquí. Passats uns segons, i veient que les seves filles continuen a la seva, Letícia, amb el rictus tens per mantenir somriure de Joker en tot moment, li fa una petitíssima estrebada al vestit de Sofía perquè li facin cas i facin el que els ha manat.

Letícia vol controlar-ho tot. Però qui sap si el que més li costarà controlar seran les seves filles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat