En un any 2020 per a oblidar que som a punt de deixar enrere, hi ha un gran i abjecte protagonista: el coronavirus que ens ha canviat la vida i contra el qual encara es lluita a tot el món. Però després del virus, hi ha éssers humans que s'han guanyat a pols ser en totes les llistes de persones amb comportaments reprobables. I d'entre totes les llistes que es fan i es desfan, cap de tan demolidora com la classificació anual de la revista El Jueves sobre els 'Gilipollas del año'. Només una li fa ombra, d'ells mateixos, els especials 'Hijos de Puta'.

portada jueves gilipollas 2019

portada jueves gilipollas 2018

portada jueves gilipollas 2017

Repassar les portades del setmanari humorístic que cada any per aquestes dates publiquen és tenir aplegats el bo i millor de cada casa, tots juntets, compartint guardó. Per saber quins personatges han fet el ridícul, han provocat rebuig o directament, han verbalitzat una bajanada rera una altra, només cal comprar aquest especial. I el del 2020 no ha defraudat.

portada jueves gilipollas 2020

A banda de la pandèmia, representada pel símbol de la COVID dins la "O" de 'GILIPOLLAS', lloc d'honor pel rei fugat. Un Joan Carles amb crosses i vestit de caçador al qual han enxampat amb les mans plenes i que repudiat, no tornarà a Espanya per Nadal. Al seu costat, portant-li les maletes com els Botones dels hotels, dos vassalls com Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Però el Who is Who d'El Jueves ensorra també a la dreta: en primera filera, Santiago Abascal, Isabel Díaz Ayuso, Pablo Casado o Macarena Olona, amb la pertinent mascareta patriòtica.

macarena olona

Macarena Olona (TVE)

A banda i banda dels polítics dretanosos, dues persones amb cartellets: Fernando Simón ("Nueva cepa, mismos ceporros") i Javier Negre ("Condenado"). En la línia posterior, més representants del facherío: la marquesa Cayetana Álvarez de Toledo, Pedro J., el 'vidente bandido' amb embut de sonat, Miguel Bosé i les seves teories esbojarrades, Javier Ortega Smith, Inés Arrimadas o Donald Trump. I una darrera guest star d'última hora, Raphael i el seu doble concert a Madrid.

Ines Arrimadas Congreso Diputados  EFE

Inés Arrimadas (Efe)

Miguel Bosé pindoles @miguelbose

Miguel Bosé (@miguelbose)

Com sempre, un exemplar imprescindible.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat