Els tres genets de l'Apocalipsi de la Corona són Jaime Peñafiel, Pilar Eyre i Pilar Urbano. Els dos primers són més poderosos perquè escriuen cada setmana a publicacions d'èxit. Urbano és cauta com un escorpí, viu oculta fins que surt i pica. El digital El Español li ha encarregat la seva versió del comiat precipitat de Joan Carles. Peñafiel hi veu una conxorxa de Felip i Letícia. Eyre explica que és perquè l'emèrit està a les últimes i a punt de quedar postrat en cadira de rodes. Pilar Urbano se sap el sumari del cas Nóos com la Bíblia després de dedicar-li un totxo de llibre i té una explicació complementària: el rei plega per corrupció.

urdangarin cristina noos efe

EFE

Escriu Pilar Urbano del risc que sobrevola Zarzuela: que Joan Carles sigui imputat al TS: "Cuando se tiene dinero fuera, recuperarlo no es fácil si la fortuna se encuentra paraísos fiscales. Si ha intentado movilizar sus fondos en cuentas en el extranjero en estos cinco años, una vez que no es inviolable, entran en escena delitos como la evasión, el blanqueo y el fraude fiscal". El rei Joan Carles ha renunciat a l'assignació de 200 mil euros anuals de la Corona perquè és la xocolata del lloro. Se sospita que té milions amagats en bancs que li permeten pagar escoles de luxe de tots els nets i viure no com un rei sinó com un sultà. Com els hauria obtingut? Fent de comissionista de negocis de grans empreses espanyoles, des de l'AVE a la importació de petroli. Urdangarin ho va veure i el va imitar. Però l'original és millor que la còpia i al gendre el van enxampar. El seu silenci a la presó és, de moment, la seva assegurança de vida. Al judici tot va ser "No lo sé, no me acuerdo"

urdangarin declara cas noos GTRES

GTRES

Urbano sap que el silenci no dura per sempre i escriu el màxim temor de la Corona: "Investigar por parte de partidos republicanos la procedencia de esos fondos que Corinna cantó. O por qué no, que el yerno encarcelado y desterrado por la Casa Real tire de la manta". I la Urbano, que coneix bé el rei, concedeix un altre argument del pas al costat: la vanitat. "Juan Carlos no acepta ser peón de su hijo Felipe en actos marginales y de poca monta".

juan carlos toros EFE

EFE

Aquest és el quadre final de per què no veurem mai més Joan Carles I representant Espanya: Letícia, una cadira de rodes, corrupció i vanitat.