Desconsolada. Així va acabar Ana, la mare d'Ignacio de Borbón, ahir a l'emissió de 'Supervivientes: Perdidos en Honduras'. La pressió està podent amb ella, i és que per a tots els defensors dels concursants a plató està sent tot molt dur. Les constants gales, debats, programes especials i últimes hores d'un tipus de format que ja comença a avorrir les ovelles fan que per a un pare o una mare d'un concursant que porta més de 90 dies als Cayos Cochinos tot sigui molt dur.

Ana i Ió Aramendi Telecinco (SV)
Ana i Ió Aramendi Telecinco (SV)

No només el fet de no veure un dels teus éssers més estimats durant tant de temps és el que et corca per dins, sinó també la sensació de no poder fer res davant l'allau de crítiques que reben els supervivents dia sí dia també a les xarxes socials. Alguns usuaris són molt durs i, especialment, es passen tres pobles amb el Borbó. El cosí llunyà del rei d'Espanya està sent objecte de crítica constant. Només l'Ana, la seva estimada mare, el pot defensar públicament a plató i ahir es va quedar sola com l'una: Ion Aramendi va ser la seva salvació, gràcies a una reconfortant abraçada després d'un mar de llàgrimes.

"No puc parlar, m'he trencat", confessava amb la veu entretallada l'Ana, intentant mantenir el rictus davant de les preguntes del presentador basc. Una reacció que va entendrir l'homòleg de Sobera i JJ i que va provocar, de Ion, unes boniques paraules. "No passa res Ana, tranquil·la. És normal, han estat molts mesos i molta pressió. Vull dir-te que també cal felicitar-te a tu pel fenomenal concurs que has fet defensant el teu fill. Enhorabona, de veritat", l'animava Aramendi, que arrencava un sonor aplaudiment del públic a fi de recolzar la també llunyana familiar de Joan Carles I. Per finalitzar l'episodi, l'Ana es desfeia una vegada més en elogis al nen dels seus ulls: "Se'n va anar fet un nen i torna fet un home". Si abans era un bombonet (o borbonet, com vulguin dir-li), ara és un Borbó com la copa d'un pi.

Nacho: Només en pot quedar un

La final de 'Supervivientes' és aquest dijous i totes les apostes donen com a favorita Marta Peñate. L'única noia finalista sembla ser la favorita per endur-se el premi de 200.000€, però abans s'haurà de batre en un ferotge televot amb Alejandro i un dels dos Nachos. Ignacio de Borbón i Nacho Palau són els dos concursants que arriben a Barajas en qualitat de nominats i només un d'ells entrarà al podi final del concurs. Segur que Miguel Bosé i el rei Felip estaran ben atents a Telecinco.

Primers molt molt llunyans

Ignacio de Borbón és d'aquells personatges tristament coneguts per ser "familiar de". De ben segur que si ell no fos cosí llunyà de Felip VI no estaria concursant a 'SV'. El seu nom, el seu personatge, no tindria la mateixa espurna que té un Borbó. I és que el model ja li pot donar les gràcies a la Casa Reial: el seu èxit a 'Supervivientes', més enllà de la seva impecable tenacitat i capacitat de supervivència, els el deu a ells. L'avi d'Ignacio, el comte d'Artois, era cosí segon de l'emèrit. I la seva rebesàvia, Enriqueta de Borbón i Parade, va ser duquessa de Sevilla durant gran part del segle XVIII. Tot queda a casa.

Arbre Genealògic
Arbre Genealògic