Elionor és a Catalunya de visita oficial. Els reis Felip i Letícia han apostat per pacificar la mala relació amb mitja Catalunya enviant-hi dues nenes menors d'edat, Elionor i Sofia, princesa i infanta passejant per Figueres i Barcelona entre crits a favor i en contra. Aquesta exposició innecessària i a pit descobert, amb el cap de l'Estat amagat, ha fet que un referent català (és nascut a Barcelona) de la TV a Espanya, Pedro Ruiz, publiqui un tuit foteta, apel·lant a la "dura feina" que suposa passejar 3 cops l'any per tres actes oficials. Quan se sap que els reis treballen poc i les nenes encara menys, Pedrito Ruiz escriu això:

pedro ruiz tve

Pedro Ruiz/ foto TVE

Pedro Ruiz: "Una jovencita, Leonor, visita el Museo Dalí entre triscas de 'los unos y los otros'. Nació en esa encrucijada y, sin comerlo ni beberlo, atraviesa el duelo de banderas. Unas y otras, con sombras que olvidar
¡Que duro trabajo te buscó la cuna!... aunque estés rodeada de confort...".
Envoltada de confort, com es pot parlar de duro trabajo? Només amb la sorna d'un showman com Pedro Ruiz. O és foteta o Pedro Ruiz, que no es caracteritza per ser monàrquic, vol furgar en l'ull de l'avi, Joan Carles, pel qual dedica una frase "con sombras que olvidar".

leonor y sofia efe
Elionor i Sofia/ foto EFE

Els seguidors entenen que això de duro trabajo val per paletes o infermeres però no per princeses:

leonor mala cara GTRES
Elionor fa mala cara a Barcelona/ foto GTRES

EN Blau ja va explicar que Elionor no es caracteritza per tenir una vida dura i una prova és que Zarzuela impedirà que faci feines tan normals com conduir el seu propi cotxe. El contrast amb una altra jove princesa europea que sí s'ha tret el carnet i condueix sense xofer és fatal per la filla de Letícia, pija per bressol.  Als 18 anys Elionor podrà donar sang, els Borbons no ho fan mai, i podrà votar, tampoc no ho fan mai. Però hi ha una cosa que podria fer i que Íngrid Alexandra de Noruega ja s'ha espavilat a fer: treure's el carnet de conduir i, el que és millor, conduir ella tota sola un cotxe. Sense xofer. I per postres un vehicle no pagat per l'Estat. Impensable en Elionor. Una revista treu en portada la royal nòrdica conduint un Wolkswagen elèctric ella tota sola l'endemà de fer 18 anys. A Espanya Letícia es talla un braç abans de permetre Elionor conduir als 18 sense xofer ni escorta:

75214783

La princesa conduint, foto inferior esquerra

Segons publicava la revista més monàrquica d'Espanya, Hola, "La que está llamada a convertirse en la primera Reina del país escandinavo en más de 600 años ha roto una tradición. Era costumbre que recibieran como regalo un automóvil al cumplir los 18, pero Ingrid Alexandra no lo ha obtenido por las reglas de transparencia y aceptación de obsequios". La notícia del carnet de conduir no l'ha comunicat la Casa Reial sinó el germanastre de la princesa, Marius Borg, fill de la seva mare, Mette-Marit amb el seu primer home. Marius Borg té instagram on va escriure: "Felicitats pel dia de la germana més maca del món! Estàs completament cool!  Recomano a les persones que viuen a Asker que es mantinguin allunyades de les carreteres durant les properes hores!". Allà les princeses condueixen, aquí només posen bona cara tres dies que les ensenyen en tot l'any. De dura feina, res.