La vida de Paloma Rocasolano ha fet un gir que pocs podrien imaginar. En cas de passar fred i fam en una casa sense calefacció, ha passat a sopar en restaurants de luxe a llocs com Mallorca, on els comptes superen fàcilment els 1.000 euros. Un canvi radical, marcat per un abans i un després: l'entrada de la seva filla Letícia a la Casa Reial.

Els orígens de Paloma, com els de tota la família materna i paterna de Letícia, van ser extremadament humils. Tal com ho va relatar David Rocasolano al seu llibre 'Adiós, Princesa', la família no tenia recursos ni per encendre un braser. Les visites a casa de Letícia eren commovedores: "les cosines estaven embolicades en mantes, amb doble pijama i els llavis morats pel fred."

La nova vida de Paloma Rocasolano

I si l'hivern era difícil, l'alimentació ho era encara més. La dieta es basava gairebé exclusivament en bledes. Bledes per esmorzar. Bledes per menjar. Bledes per sopar. Tant va ser així, que al poble van començar a anomenar-los "els bledes" un sobrenom que es va convertir en símbol de necessitat i pobresa.

Paloma Rocasolano platja

Els estius eren igual de modestos. A Benidorm, Paloma s'instal·lava amb els seus pares en hotels barats. S'aixecaven a les set del matí per buscar un bon lloc a la platja. Portaven la nevera, les cadires plegables, els entrepans i el clàssic para-sol. Imatges costumistes que avui semblen d'una altra vida. I en certa manera, ho són.

Perquè des que Letícia es va convertir en reina, la vida de Paloma va canviar per complet. Va tenir la seva pròpia estança en Zarzuela. Va gaudir d'estades privades a Marivent. Va passar de no tenir ni per menjar a moure's en un entorn de luxe, privilegis i exclusivitat.

Letícia i Paloma Rocasolano

Vacances de luxe

Encara que en els últims temps Felip VI ha intentat limitar la seva presència a palau, amb l'excusa que Elionor i Sofia ja no hi viuen allà, això no ha impedit que Paloma continuï portant una vida d'elit. Ja no va a Benidorm. Ara prefereix les illes Balears, els viatges internacionals i els restaurants exclusius.

La seva presència a Mallorca és discreta però constant. No trepitja Marivent, almenys no públicament. Però gaudeix dels millors hotels i els sopars més cars. En alguns casos, el preu del menú supera els mil euros per persona. I els paga amb naturalitat. Enrere van quedar els dies de bledes, brasers apagats i entrepans a la platja.