La presència de Paloma Rocasolano als terrenys de la Zarzuela ha estat una constant en els últims anys. Com a mare de la reina Letícia, ha passat gairebé tant temps allà com els mateixos reis Felip i Letícia, o com la princesa Elionor i la infanta Sofia. Aquesta dedicació exclusiva contrasta amb la de la reina emèrita Sofia, la presència de la qual es reparteix entre Zarzuela i el seu palau personal proper.

De fet, Sofia ha hagut d'enfrontar certes restriccions en el passat. Segons relats de Pilar Eyre, hi va haver ocasions en què ni tan sols se li va permetre l'entrada al Pavelló de Príncep, on resideix el nucli central de la família reial. Aquest incident, relacionat amb l'atenció de les nenes per una infermera especialitzada, va ressaltar l'estricta organització i control de l'accés dins de la residència. "Vostè no és en la llista de persones autoritzades per venir en la seva absència", li va dir la cuidadora, segons va assenyalar la periodista especialitzada a la casa reial Pilar Eyre.

Leonor amb Jesus i Colom efe
Leonor amb Jesus i Colom efe

Paloma Rocasolano, reina de palau en Zarzuela

Tanmateix, Paloma ha tingut llibertat total per exercir un paper important com a figura materna per a les nenes, especialment en absència dels pares. En seguir les directrius alimentàries i d'horaris imposades per Letícia, se li ha permès ser responsable de cuidar les nenes en nombroses ocasions, arribant fins i tot a tenir habitacions pròpies al palau. Aquesta proximitat ha generat certa tensió amb la reina Sofia, que ha expressat la seva incomoditat per la presència constant de Paloma en la residència. "Cada vegada que els pares viatjaven, Paloma es desplaçava a Zarzuela, on té habitacions pròpies. Sofia ja es queixava fa anys que, mentre ella havia de demanar permís per veure les nenes, l'altra estigués sempre ficada a la casa", va revelar Pilar Eyre.

I mentre exercia el seu paper predominant com a àvia, els empleats de Zarzuela han observat que Paloma ha fet ús de certs privilegis de manera excessiva. La mare de la reina ha tret molt profit de les comoditats de Zarzuela fins a l'abús.

Paloma Rocasolano GTRES
Paloma Rocasolano GTRES

Paloma Rocasolano s'aprofita dels seus privilegis com a mare de la reina

Per exemple, ha aprofitat els serveis del palau, com la bugaderia, per als seus vestits especials, evitant així els costos de la tintoreria externa. A més, es diu que hi menjava diverses vegades per setmana i s'emportava a casa carmanyoles amb menjar. I que fins i tot en Zarzuela es feia una compra especial setmanal de menjar per a Paloma.

Tanmateix, aquests privilegis han disminuït significativament en els últims temps, coincidint amb l'escàndol protagonitzat per Jaime del Burgo. La pèrdua d'influència de Letícia com a resultat d'aquest incident ha deixat Paloma en una posició de vulnerabilitat dins de la residència real.