Paloma Rocasolano fa aquest 15 d'abril 67 anys. Gairebé neix amb el Dia de la República, per poques hores. Serà per això que sempre se l'ha considerat republicana, com la seva cunyada Henar Ortiz. La mare de la reina és discreta però a les seves aparicions públiques ha evolucionat d'unes faccions naturals i una forma de vestir sòbria al barroquisme de Letícia, tant a la roba com a la cara. Cirurgia estètica? Així ho insinua una revista del cor. Comparin:

paloma rocasolano 2003

Paloma Rocasolano, 2003 / GTRES

Paloma Rocasolano  GTRES

Paloma Rocasolano, a l'actualitat / GTRES

Escriu la revista Semana: "Paloma Rocasolano duerme en formol, por lo menos lo parece. Tiene un pacto casi eterno con la edad. Su rostro luce joven y su cuerpo se conserva muy bien, algo que no todo el mundo a las puertas de las 70 puede decir. Su transformación física y de estilo no ha sido baladí". Més que baladí parlaríem de bisturí. L'àvia d'Elionor muta: "La piel de su cara se afinó y dijo adiós a las patas de gallo. Ganó en luminosidad y se quitó de encima unos cuantos años". Infermera jubilada, estudia Història de l'Art a distància a la UNED i és l'àvia d'Elionor que paradoxalment té més accés a Zarzuela per tenir cura de les netes.

leticia mare i avia  GTRES

paloma rocasolano GTRES

GTRES

Així com el pare de la reina s'ha tornat a casar, Paloma segueix divorciada i exercint de iaia de quatre nenes: Carla, Elionor, Sofia i Amanda. Carla ja és major d'edat, filla d'Érika, la germana que se va morir. Amanda és la neboda catalana, viu a Barcelona amb la germana que li queda a la reina: Telma Ortiz. Un matriarcat ple de dones Rocasolano. I una Rocasolano serà la primera dona cap d'Estat de la democràcia. Una fita de la qual Paloma pot treure pit. Com diu la cançó d'Emilio Aragón: Cuidado con Paloma que me han dicho que es de goma.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat