Pablo Urdangarin és català. Felip VI té quatre nebots catalans: Juan, Miguel, Irene i aquest jove jugador d'handbol que és l'únic Borbó que ha nascut a Catalunya, viu a Catalunya (a un dúplex de luxe a Sant Joan Despí),  treballa a Catalunya i a la seva feina ha de lluir la senyera per contracte. Joan Laporta va voler que Nike inclogués les quatre barres a la samarreta oficial de totes les seccions del club. És una qüestió d'imatge innegociable: de Leo Messi a l'últim cadet de la secció de rugby del club, tots i totes van amb la bandera catalana. Però hi ha un cas que cou a Zarzuela, Pablo Urdangarin no és prou bo per anar a la Selecció espanyola d'handbol així que abans de lluir la rojigualda ha hagut d'empassar-se la bandera catalana al clatell. Una ofensa per l'anticatalanisme vigent a Zarzuela.

Pablo Urdangarin senyera GTRES
Pablo Urdangarin senyera GTRES

Felip i Cristina han hagut de suportar durant dos anys aquesta imatge: el màxim símbol de Catalunya unit a la Casa Reial. Que Pablo hagi de jugar, competir, suar la samarreta amb els colors de Catalunya. El noi no ha volgut seguir jugant al Barça B i ha justificat un canvi de club per ambició esportiva: vol jugar a primera divisió. Un gest que cap altre esportista ha entès. Entre jugar al millor club d'handbol d'Europa, el Barça, esperant una oportunitat de jugar al primer equip de manera fixa, ha optat per marxar al Granollers. Un gran club d'handbol però a anys llum de la carrera esportiva que pot tenir al Barça. Zarzuela ha empès a aquest canvi pensant que Pablo ja no va amb els colors d'un club indepe. Aquest divendres ha estat presentat amb la seva nova samarreta del Granollers, que també té les quatre barres:

Samarreta Granollers
Samarreta Granollers

Benvingut Pablo Urdangarin per les dues properes temporades que jugarà al Vallès Oriental i competirà contra el Barça en la Lliga que sempre guanya el Barça. La samarreta ja és del gust de Felip i Cristina: blanca, per més conya ja que el Reial Madrid no té secció d'handbol, però manté els colors de Catalunya. Pablo somrient, es queda a Barcelona, prop de la seva nòvia, dels seus amics d'infància i dels seus oncles Urdangarin que resideixen a la ciutat, i pot seguir intentant arribar a la Selecció Espanyola. Segur que Zarzuela ja ha fet una trucada de telèfon al seleccionador. Si Letícia pot aconseguir un passe VIP a la infanta Sofia per conèixer un actor de Hollywood a Antena 3, què no podrà aconseguir Felip trucant a la Federació espanyola d'handbol. Rojigulada. I el Granollers fa una bona jugada que el situa en el centre de l'interès extraesportiu.

Pablo Urdangarin fitxa pel Granollers Twitter
Pablo Urdangarin fitxa pel Granollers, Twitter

A les xarxes socials no tots els fans del club històric del Vallès estan d'acord amb el fitxatge. El seu president ha fet la foto que Joan Laporta mai no va voler, somrient al costat el nebot de Felip VI. A twitter del club hi ha insults al nano, que no en té cap culpa, i visques al rei d'Espanya:

Pablo Urdangarín és la nova incorporació del Fraikin BM Granollers per a la temporada 2023/2024. El club omet el cognom Borbón i la seva procedència royal: "El barceloní de 22 anys, arriba procedent del Barça i ha signat per dues temporades amb el nostre club. Pablo, que va jugar també al Nantes, ha marcat 53 gols en 29 partits amb el Barça en les dues últimes temporades a la Lliga. L’extrem dret fa 1,94 m i pesa 85 kg, es tracta d'un jugador ràpid, intel•ligent i molt versàtil. Urdangarín jugarà amb el dorsal 77". El mateix del Barça en homenatge al número del seu pare, el 7. Resulta si més no curiós que el club es limiti a dir "el barceloní de 22 anys" i ometre qui és. El Granollers té un elefant al mig de l'habitació i fa veure que no el veu.