El protocol reial és clar: en una recepció el convenient és donar la mà o fer una reverència però MAI dos petons. Els reis van rebre una catalana, la millor medallista de la història. Zarzuela ho ven amb tots els honors: "Don Felipe y Doña Letizia han recibido en audiencia en Palacio a la nadadora y compeona del mundo, Ona Carbonell Ballestero. Tras los mundiales de Corea del Sur ha logrado 23 medallas mundiales, convirtiéndose en la deportista con más medallas mundiales de natación y a solo 2 de Michael Phelps".

ona carbonell leticia GTRES

GTRES

La nedadora catalana, que ha deixat dit "Si hagués triar entre la selecció espanyola i la catalana, triaria la catalana" es va negar a fer la reverència i li clava dos petons al rei i a la reina. Ha encès els monàrquics i els unionistes, aquest és el vídeo:

La premsa ataca Ona: "Los nervios le traicionaron y se echó a los brazos de los reyes para darles dos besos como si de dos amigos se tratasen", "Carbonell estaba visiblemente nerviosa y cometió un “fallo grave”, según lo califican expertos de protocolo", "La nadadora estaba fuera de su elemento"… Ha estat Jaime Peñafiel qui ha posat els punts sobre les ís a Cuatro: la reverència no és obligada i és Letícia qui la vol. Rahola s'alegrava d'un Peñafiel republicà a Todo es mentira.

rahola leticia Cuatro

Cuatro

felip leticia ona carbonell EFE

EFE

Ona és el que vol: una campiona, l'esportista amb més medalles, la que triaria la selecció catalana si es pogués i molt educada saludant els reis com el que són: dues persones normals i dos funcionaris de l'Estat que cobren de tots.