Dinamarca es continua trencant. Fa poc us explicàvem a EN Blau que la reina Margarida passarà el Nadal de 2022-2023 sense la companyia dels seus fills. Ni Frederic ni Joaquim ni les seves nores no es menjaran els torrons juntament amb la reina danesa. Ella serà a Palau amb la seva germana, la princesa Beneta, que l'acompanyarà en els dies més rellevants del Nadal després de molts anys passant-los amb els seus éssers més estimats. La Família Reial està partida i prova d'això és que Joaquim i Marie se n'aniran amb seus fills "a l'estranger", mentre que Frederic i Mary tocaran el dos a Austràlia, d'on és originària la futura reina consort.

Marie i Joaquín de Dinamarca EFE
Marie i Joaquim de Dinamarca EFE

Tot això diuen que és per casualitat, però el rerefons deixa moltes incògnites en l'aire. La dràstica decisió de Sa Majestat de desposseir quatre dels seus nets -als fills de Joaquim: Henrik, Atena, Nicolàs i Fèlix- sobrevola pels caps de tots ells. Un Nadal junts podria ser el pitjor dels malsons, on volessin tots els ganivets.

Marie i JoaquIn GTRES
Marie i Joaquim GTRES

Però sembla que això no quedarà només en una absència nadalenca. Joaquim i Marie, que viuen juntament amb els seus fills a París a causa de la feina del príncep com a agregat de defensa a l'Ambaixada parisenca, se les piraran ara a viure als Estats Units, seguint així els passos de Harry i Meghan Markle, que farts dels caos de la monarquia anglesa ja es van escapar ben lluny. Es desconeix encara el parador exacte, però a l'estiu es materialitzarà el que ara és només un anunci: sí, de París als EUA. D'Europa a Amèrica. Els prínceps Joaquim i Marie canvien de continent.

Mateixa feina

Es desconeix el pis en el que viuran, però sí que se'n sap la ciutat. Serà a Washington on s'allotjaran Joaquim i Marie perquè el príncep i 2n en la línia de successió real rere el seu germà Frederic, pugui treballar del mateix que estava treballant a París. D'agregat de Defensa. El seu treball a França caducarà abans de l'estiu -tenia una vigència de tres anys- i, aprofitant el final de curs dels nens Henrik (13) i Atena (10), els prínceps faran les maletes i s'instal·laran a la seva nova destinació.

Joaquín de Dinamarca GTRES
Joaquim de Dinamarca GTRES

Amb caràcter

Joaquim va començar els estudis militars al Centre des Hautes Études Militaires, més conegut com a CHEM. També va complementar el seu aprenentatge amb l'Institut d'Estudis Superiors de la Defensa Nacional a París. Gràcies a això, el 2020 va obtenir un diploma que li va permetre, en plena pandèmia, incorporar-se al lloc que ocupa actualment com a general de la Brigada de Defensa.

Joaquín de Dinamarca Viquipèdia
Joaquim de Dinamarca Viquipèdia