El Regne Unit i la Família Reial britànica es troben de dol després de la devastadora notícia de la mort del llegendari jugador de rugbi, Rob Burrow, a l'edat de 41 anys. La mort de Burrow, qui lluitava contra l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA) des de 2019, ha commocionat la nació i ha estat especialment dolorós per al príncep Guillem i per a la seva esposa, Kate Middleton, qui es troba enmig de la seva pròpia batalla contra el càncer. Malgrat la cancel·lació dels seus actes públics fins a les pròximes eleccions generals del 4 de juliol, i enmig del tractament que estan rebent tant el rei Carles III com la seva nora, Kate Middleton, els prínceps de Gal·les han volgut expressar les seves condolences a la família de Burrow a través d'un missatge publicat a les seves xarxes socials.

"Una gran llegenda del rugbi, Rob tenia un cor enorme. Ell ens va ensenyar que 'en un món ple d'adversitats, hem d'atrevir-nos a somiar'. Kate i jo enviem el nostre afecte a Lindsey, Jackson, Maia i Macy", van escriure en un story d'Instagram. En aquest comunicat, ses majestats han expressat paraules d'ànim i solidaritat cap a la família de l'exjugador en aquest difícil moment.

Un heroi que va inspirar a una nació

Amb profunda tristesa, l'equip Leeds Rhinos va anunciar la mort de Rob Burrow CBE a l'edat de 41 anys. Burrow, recordat pel seu acompliment com a scrum-half, va ser diagnosticat amb ELA el 2019, una malaltia neurodegenerativa que finalment va segar la seva vida després de cinc anys de valenta batalla. "Amb profunda tristesa, el club pot confirmar que l'exjugador Rob Burrow CBE va morir als 41 anys. Rob va inspirar a tot el país amb el seu valent batalla contra la malaltia de la neurona motriu des del seu diagnòstic", va comunicar el seu equip de rugbi a través de les seves xarxes socials.

Malgrat el diagnòstic, Burrow mai no es va rendir i es va convertir en un símbol d'esperança i inspiració per a milions de persones a tot el món. Després de ser diagnosticat el 2019, es va convertir en un ambaixador de la conscienciació sobre la malaltia, recaptant milions de lliures per a la investigació i el suport als pacients. De fet, l'excapità del Leeds a Anglaterra, Kevin Sinfield, va completar set maratons en set dies per recaptar més d'un milió de lliures (1,17 milions d'euros) en suport del seu excompany. "Rob mai no va acceptar que no podia fer alguna cosa, simplement va trobar la seva pròpia manera de fer-ho millor que ningú. Continuarà inspirant-nos tots, tots els dies. En un món ple d'adversitats, hem d'atrevir-nos a somiar", va dir la família de Burrow en un comunicat.

La Família Reial britànica s'uneix al dolor

La mort de Rob Burrow se suma a una sèrie d'esdeveniments desafortunats que han fuetejat el Regne Unit en els últims mesos. Enmig d'aquesta difícil situació, el missatge de suport de Guillem i Kate a la família de Burrow ha estat un gest d'humanitat i compassió que ha estat bé rebut pel públic britànic. La parella real ha demostrat una vegada més el seu compromís amb les causes socials i la seva capacitat per connectar amb les persones en moments de dolor.