Vuitanta vuit. Són els dies que hauria de treballar el rei Felip per pagar-se el retrat que penja al Congrés dels Diputats. Sabent que el seu sou ronda els mil euros diaris (242 mil euros anuals) sembla poca cosa però són molts dienrs per una pintura que no estarà a la vista del públic. Presidirà el Saló de Ministres de l'hemicicle lluny de la premsa i les visites. Substitueix quatre anys tard el retrat del rei emèrit, que canvia de paret. Per justificar l'alt preu de la pintura, l'autor recorda que és més personal que una fotografia. Només Unidas Podemos va votar en contra d'aquesta despesa a càrrec de fons públics per trobar-la un "anacronisme".

retrat felip vi EFE

EFE

La Sala és l'indret on es reuneix la Mesa del Congrés i excepcionalment els ministres si es troben a la Cambra Baixa. Un lloc massa ocult per lluir l'única pintura del cap de l'Estat. Ana Pastor, la presidenta del Congrés en funcions, ha estrenat la pintura i acordat penjar el rei al lloc menys visible de la seu de la sobirania espanyola. Car i amagat: un despropòsit per a les finances de l'Estat.

retrat felip VI 2 efe

EFE

L'estil de l'artista, Hernán Cortés, és familiar ja que també és autor dels retrats dels pares de la Constitució que pengen al mateix hemicicle, a la Sala Constitucional.