En un sorprenent gir dels esdeveniments, s'ha revelat que Meghan Markle, esposa del príncep Harry, només permet que els seus fills Archie i Lilibet vegin el seu avi, el rei Carles III, únicament per videotrucada i durant 10 minuts a la setmana. Segons fonts properes, l'última vegada que el rei va veure els seus nets en persona va ser el 2022, durant el Jubileu de Platí de la difunta reina Isabel II. Des d'aquell moment, la distància entre Califòrnia i Londres ha fet efecte en la relació familiar.

Els nens, que resideixen a Montecito amb els seus pares, rares vegades tenen l'oportunitat d'interactuar amb el seu avi. Lilibet va néixer als Estats Units i Archie va deixar Anglaterra abans de complir el seu primer any. Aquest distanciament ha generat preocupació al si de la Família Reial britànica, especialment en el rei Carles, que lamenta no poder ser present en les vides dels seus petits nets.

Una font revela el compromís del monarca amb els seus nets

A causa d'això, fonts properes al monarca han declarat al diari 'The Mirror' que el pare de Guillem i Harry és profundament compromès amb la seva família i desitja mantenir una relació propera amb els seus nets, malgrat les tensions amb els Sussex. "El rei està absolutament compromès a ser present en totes les vides dels seus nets. Valora la família per damunt de tot i, sigui quin sigui el curs de la seva relació amb el seu fill, mai no es conformaria amb veure els seus nets en alguna videotrucada", va afirmar la font.

Tanmateix, Meghan ha imposat estrictes restriccions, limitant les interaccions a videotrucades breus de només 10 minuts una vegada a la setmana. Malgrat aquest distanciament, el sobirà britànic ha deixat clar que Archie i Lilibet sempre seran benvinguts en la Família Reial, segons va indicar l'experta en reialesa Ingrid Seward. Ella afirma que aquesta és la raó per la qual el rei mai no trencarà completament els llaços amb el seu fill menor, malgrat els conflictes.

Lilibet Diana: un aniversari sense felicitacions públiques

El recent aniversari de Lilibet Diana, que va complir 3 anys el passat 4 de juny, va destacar encara més la distància entre els Sussex i la Royal Family. La filla menor d'Harry va celebrar el seu aniversari lluny dels Windsor i no va rebre cap felicitació pública dels comptes oficials de la institució monàrquica, una política instaurada pel rei Carles III, que va decidir limitar les felicitacions públiques als membres actius de 'La Firma'.

Malgrat la falta de felicitacions públiques, es diu que el rei Carles va parlar amb la seva petita neta en el seu aniversari a través d'una breu videotrucada. A més, li va enviar un "regal i una targeta de tot cor". Un informant va revelar que, encara que no hi va haver gestos públics, el rei no va deixar passar l'oportunitat de mostrar el seu afecte Lilibet en privat. Mentrestant, des del campament d'Harry s'insisteix que no hi ha res que impedeixi al monarca de construir una relació amb els nens i que sempre té la porta oberta per visitar-los a Califòrnia. Tanmateix, les estrictes regles imposades per Meghan semblen mantenir a ratlla qualsevol intent d'acostament significatiu.