La invasió d'Ucraïna és la crisi bèl·lica més greu que ha viscut Europa des de la II Guerra Mundial. El perill que arribi una III Guerra mundial és més a prop que mai, fins i tot el president Joe Biden ha fet servir aquest sintagma maleït, en anglès "III World War". Una situació així ha fet despertar totes les monarquies europees. totes? No. A l'única corona que queda al sud d'Europa hi ha uns reis, Felip i Letícia, mandrosos, esquius i incapaços d'un gest com el que acaba de fer Màxima d'Holanda, la reina consort dels Països Baixos. No espera que el rei Guillem, el seu marit, li faci fer. Ella s'ha vestit amb roba còmoda i s'ha plantat al centre d'acollida de refugiats ucraïnesos. Les fotos són un crit d'atenció a Letícia: això és una reina.

maxima de holanda regugiados ucranianos efe

maxima holanda ucrania efe

maxima refugiados efe

Màxima d'Holanda amb refugiats ucraïnesos, EFE

La reina holandesa parla amb un grup de joves refugiats mentre visita la instal·lació d'acollida per a refugiats ucraïnesos al centre de convencions RAI d'Amsterdam, Països Baixos, aquest dimecres. Al complex s'hi ha instal·lat un centre per rebre el flux de refugiats. Màxima té 50 anys i molta personalitat, exerceix com una icona de l'europeisme que acull refugiats. Letícia és incapaç de fer-se una foto agafant la mà d'un refugiat, un malalt de VIH o un indigent. El seu gest a favor d'Ucraïna empetiteix al costat del que fa Màxima: es va posar una brusa ucraïnesa. Màxima toca la mà d'una refugiada, Letícia toca unes faldilles de moda:

maxima mano ig

letizia mira ropa GTRES

Letícia mirant roba la setmana passada, EFE

Letícia parla per la roba, la moda i els complements, mai se la sent, no tria bé les causes a les quals dona suport. Podria haver-ne triat una de molt bona: les malalties mentals. La seva germana Érika va suïcidar-se perquè patia una depressió severa. Però Letícia no en sap, no ho vol o no la deixen. Màxima minimitza Letícia.

----

Posats a quedar petita, Zarzuela no té ni compte d'Instagram. La Casa Reial holandesa llueix en tota la seva esplendor a l'Instagram oficial:

Traduït de l'holandès: "Els refugiats d'Ucraïna tenen l'oportunitat de recuperar-se del seu viatge als Països Baixos al punt de servei humanitari de RAI Amsterdam, es registren aquí, se sotmeten a un control mèdic i se'ls proporciona menjar i beguda. La RAI ofereix als refugiats un lloc on poder allotjar-se en un futur previsible. La reina Màxima parla amb els empleats de la Creu Roja i del municipi d'Amsterdam sobre la posada en marxa de la ubicació i sobre la cooperació amb altres organitzacions en àmbits com el transport i el subministrament d'informació. Durant una gira, la reina Màxima parla amb els refugiats sobre la situació a Ucraïna, el seu viatge als Països Baixos i el contacte amb els éssers estimats que s'han quedat enrere. Durant el recorregut, els voluntaris expliquen els seus esforços per donar una càlida acollida als refugiats i les seves primeres experiències al punt de servei". Impecable. A Zarzuela Letícia tenia una visita a la passarel·la Cibeles de moda de Madrid.