La pandèmia ha significat, entre d'altres coses, que les monarquies europees pintin la cara dia sí dia també a la corona espanyola. Mentre Felip i Letícia continuen donant una imatge de falsa transcendència, encarcarats al seu despatx barroc on a 7 de maig encara hi ha troncs de fusta per encendre la foguera, el que crema cada dia és la imatge dels Borbons, especialment pel que no fan, especialment pel que sí fan els seus homòlegs europeus.

felip leticia

@CasaReal

Albert de Mònaco, el príncep Federic de Dinamarca, la reina Máxima d'Holanda... la llista és llarga. Les comparacions són odioses. Però a qui deu odiar Letícia és a reines que li passen la mà per la cara. Això sí que és implicar-se. Això sí que és ser al costat dels teus. Això sí que són gestos de cara a la ciutadania i no les conferències des del seu despatx d'Star Treck. Matilde de Bèlgica, dins un Carrefour, parlant de tu a tu amb les caixeres.

matilde

GTRES

matilde carrefour

GTRES

Vestida precisament amb un vermell que tant agrada Letícia, la reina belga ha estat en aquest supermercat de la ciutat de Gerpinnes, on ha parlat amb caixers, reposadors, clients i tothom que hi hagués, per donar el seu escalf i suport davant la crisi. Una imatge que no veurem en Letícia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat