Ja sabem que Joan Carles té la mà molt llarga. I no parlem només de la tendència que té l'emèrit a agafar diners a tutiplén i omplir-se les butxaques. Aprofitant la seva situació, i fruit de la seva històrica pulsió braguetaire, el rei sovint ha demostrat fastigosos abusos de poder. Les periodistes són la seva especialitat. A una reportera fotògrafa del Congrés li va deixar anar: "Te voy a dar mi número, pero no se lo cuentes a tus compañeros, porque es solo para mis amistades especiales, y tú lo vas a ser, ¿verdad chiquitilla?". La periodista britànica Selina Scott encara recorda un reportatge que va fer-li al monarca i el defineix com a un "sobón", que rima amb Borbón.

joan carles riu

Joan Carles (Efe)

El món de l'artisteo tampoc ha quedat indemne als acostaments bavosos de Joan Carles. I una de les màximes exponents de la cançó espanyola, la històrica María Jiménez, acaba de revelar el mal tràngol que li va fer passar sa majestat en una recepció. Li ha explicat a Cristina Pardo al seu programa de La Sexta.

maria jimenez liarla pardo

María Jiménez a 'Liarla Pardo' (La Sexta)

Confessa Jiménez que el rei és un gran fan de la cantant. Que ella li enviava tots els seus discos, menys l'últim, i que “Teníamos una relación muy bonita”Bonita, però no ho sembla la vergonyosa anècdota que va explicar sobre l'ex cap de l'Estat. Fa uns anys, Jiménez i el seu marit, el difunt actor Pepe Sancho, van anar a un acte organitzat per Zarzuela. I en un moment, determinat, el rei "me cogió por el brazo y empezó a dar vueltas por los Jardines del Moro”. Explica que el rei "era muy ameno conmigo, dándome las gracias por un disco, que escuchaba mi música en el helicóptero... Vamos, encantador". Tan encantador que no li deixava anar el braç, apretant amb molta força. “Y yo: ay, ay, ay, ay. ¡Pepe! ¡Pepe! Y Pepe no me echaba cuentas. Hasta que ya me pude soltar del rey".

maria jimenez liarla pardo2

María Jiménez a 'Liarla Pardo' (La Sexta)

Li pregunta Pardo: ”¿Pero tan fuerte te agarraba?”. I ella: “Vamos, eran alicates las manos”. Jiménez, en tornar del passeig, recorda que l'emèrit va dir-li: “Señora, usted tan guapa como siempre”. “Muchas gracias, muchas gracias, adiós, adiós, adiós”, va ser la seva resposta, amb ganes de tocar el dos. Quan van marxar d'allà, li va preguntar al seu marit: “Pepe, ¿cómo no me echas una mano, hijo?”. I Pepe va dir-li: “¿qué quieres, que le diga al rey ‘majestad, deje usted a mi mujer, suéltela ya’?”. Doncs no hagués estat malament que li digués. Jiménez ho recorda com una anècdota: “Qué mal rato me hizo pasar a mí el rey”. Però està clar que normal, no va ser. Només cal veure que en posteriors recepcions reials ella “se escondía” per evitar una trobada similar. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat