La presència de Camilla Parker Bowles en la reialesa britànica es va consolidar el 2005 quan va contreure matrimoni amb l'actual rei, Carles III. Tanmateix, la seva relació amb la Família Reial i el seu ascens al tron van estar envoltats de controvèrsies i polèmiques, principalment a causa de les infidelitats del príncep Carles amb Camilla mentre encara estava casat amb Lady Di. Malgrat els escàndols, Camilla ha continuat el seu compromís amb la reialesa i ha buscat guanyar-se el favor del poble britànic a través de la seva amabilitat i somriure en cada una de les seves aparicions públiques.

Encara que Camilla prefereix viure una vida relaxada, un dels aspectes més estructurats de la seva vida és el seu règim alimentari. En la seva dieta, mai no falten lactis i ous, a més de greixos saludables com les presents en el peix, alvocats, ametlles, carn de be o pollastre. Encara que la reina consort nega seguir dietes populars, el seu enfocament principal és l'alimentació saludable, destinada a enfortir els seus ossos després del seu diagnòstic d'osteoporosi. A més, l'esposa de Carles III és molt meticulosa a l'hora de menjar, ja que només consumeix productes orgànics conreats al seu propi jardí a Clarence House, la qual cosa reflecteix un compromís amb la sostenibilitat i la qualitat alimentària. De fet, el rei Carles ha portat aquest compromís encara més lluny en fundar la seva pròpia marca de productes orgànics, Duchy Organics, el 1990.

Els aliments prohibits al Palau Reial

Tanmateix, tant Camilla com Carles III tenen una llista d'aliments prohibits al Palau. La seva alimentació es basa en gran manera en productes ecològics i reflecteix una sensibilitat especial cap al benestar animal, per la qual cosa un dels aliments que han estat completament eliminats dels menús reals és el foie-gras, a causa de la consciència ètica del rei sobre el procés de producció d'aquest producte a base de fetge d'ànec o oca.

Però el foie-gras no és l'únic aliment que no és benvingut al Palau Reial. Camilla ha expressat en diverses ocasions que no tolera l'all, al·legant que la seva forta olor i sabor poden resultar desagradables en certes ocasions, especialment tenint en compte l'atapeïda agenda de la família reial. En una visita al programa Masterchef Australia, Camilla va expressar de manera contundent: "Odi haver de dir això, però mai no utilitzin all, l'all no es pot". A més de l'all, els mariscos tampoc no són benvinguts al Palau, malgrat ser un dels tresors culinaris més apreciats en la gastronomia britànica. Aquesta elecció es fa per evitar el risc de possibles intoxicacions alimentàries en esdeveniments oficials, particularment quan els membres de la família reial viatgen.

L'enemic culinari de Camilla Parker Bowles: pebrots i vísceres

A més, l'actual reina d'Anglaterra ha deixat clar quins són els menjars que més odia. Entre elles, ha expressat la seva aversió pels pebrots, ja sigui crus o cuinats. A més, no és fan de les vísceres i el chili. En contrast, quan es tracta dels seus menjars favorits, destaca el seu amor per les mongetes enfornades amb torrades, una elecció sens dubte de caràcter britànic. A més, gaudeix de les patates fregides acabades de fer, servides amb peix, un altre plat icònic de la cuina anglesa.