La cadet Borbó viu dues realitats, la de l'Acadèmia Militar amb exercici físic extrem, poc esbarjo i molta disciplina, i la de ser princesa. A l'Exèrcit tots hi fan el servei militar voluntari excepte ella, que el fa obligatori. No ha pogut triar, li toca com a futura cap de les Forces Armades. Aquest privilegi, ser la que filla de l'amo, implica que la princesa adolescent s'estalviï la pitjor part de fer el soldat: les humiliacions dels oficials o les dels cadets veterans en forma de quintades, les cruels "novatades". Tampoc rebrà un tracte masclista ni vexatori, ni patirà càstigs absurds com rentar latrines per fer tard 30 segons. Tota aquesta tradició castrense se la salta. Viu envoltada d'homes però ningú no gosarà fer-li passar un mal tràngol.

Elionor entre cadets CR. jpg
Elionor entre cadets homes, CR

Hi ha una altra tradició molt militar entre la tropa: posar pseudònims als cadets, malnoms. Elionor ha volgut marcar territori d'entrada i a l'uniforme on s'ha cosit la "galeta", el pedaç amb el seu nom, hi escriu els dos cognoms: Leonor Ortiz. Un gest feminista per destacar el segon cognom, el matern. Però a la premsa anglesa han optat per dedicar-li a Elionor dos malnoms fotetes després de veure les fotos vestida amb els diversos uniformes. La veuen com una nina disfressada, com una exagerada heroïna militar. La revista monàrquica Tatler titlla Elionor de "G.I. Jane", com una Barbie militar, l'equivalent femení al nino bèl·lic G.I. Joe. I en el mateix article es refereixen a la princesa com "the ultimate action girl", l'última heroïna d'acció.

Elionor pit inflat CR. jpg
Elionor pit inflat CR
Trena d'Elionor CR
Trena militar d'Elionor CR

Com si fos La teniente O'Neill. Com Demi Moore però sense rapar-se. Com si Elionor tota sola pogués fer front a una invasió terrestre de l'exèrcit rus a territori espanyol. És el que evoca el pit inflat de la cadet. Un to exagerat per una formació militar que els britànics veuen excessiva. L'ardor guerrero que desprenen totes les fotos de la filla de Felip porta a aquests malnoms. A Saragossa els cadets tindran uns altres malnoms que pronunciaran amb la boca petita: l'endollada, la filla de l'amo o la jefa.

princesa asturias instruccion militar zaragoza 20230920 02
Elionor en plena instrucció militar, CR

Elionor es prepara per presidir la Desfilada Militar del 12-O més especial per ella, on serà un soldat més. Ves que no ocupi l'asfalt en lloc de la tribuna d'autoritats. Ja s'ha anunciat que la seva germana Sofia no hi serà. Segons Monarquía confidencial “Para respetar el calendario lectivo del UWC Atlantic College de Gales, donde comenzó el pasado 29 de agosto el primer curso de bachillerato, la Casa Real ha optado por que la infanta Sofía no esté en Madrid en el desfile militar del 12 de octubre. Los viajes de Sofía  a España dependen del calendario del Colegio de Gales”. A Gal·les és dia lectiu i no li donen festa. O Zarzuela ha volgut evitar que la filla petita resti focus a l'anunci més car de l'Exèrcit espanyol: Elionor militar presidint el 12-O. Qui quedarà eclipsat serà Felip. Elionor, GI Jane.