Iñaki Urdangarin no sap parlar euskera i parla perfectament el català. Pel seu físic contundent de jugador d'handbol i pel mite del príncep blau del PNB i del Barça que va enamorar la infanta Cristina, sempre se'l considera basc però no ha viscut gairebé mai a Vitòria. Quan era un nen va instal·lar-se a Barcelona i en sortir de la presó va tornar a casa de la seva mare perquè Cristina no tenia cap intenció de refer la seva vida matrimonial amb ell, cosa que anticipava el divorci que no s'ha signat fins aquest Nadal. Ara la parella té una relació tensa. No es detesten com Elena i Jaime de Marichalar, que ni es dirigeixen la paraula, però Cristina ha decidit que no vol fotos amb el seu ex per una senzilla raó: ha refet la seva vida sentimental i ha convertit la seva amant, Ainhoa Armentia, en la seva futura dona. Fan vida en comú i l'ha portat a Catalunya per fer ciclisme en ruta, com va destapar Laura Fa. Iñaki i Ainhoa van ser vistos aquest cap de setmana en mallot blau a la comarca del Berguedà.

Escriu la cronista catalana a El Periódico "El sábado al mediodía unos 30 ciclistas pararon en uno de los bares de la colonia Rosal, situada entre Berga Gironella, para tomar un aperitivo. Todos vestidos con un mallot azul marino y unos pantalones negros se sentaron en una terraza para recuperar fuerzas después de toda una jornada de pedaleo. Entre ellos se encontraban Ainhoa Armentia e Iñaki Urdangarin. "No vi que se dieran ningún beso, pero sí que estaban riendo todo el rato con el resto de compañeros". Pocs petons però suats de pedalar. Què hi feia Iñaki a Catalunya? Va venir de Vitòria amb la nòvia i la mare per passar el cap de setmana a la segona residència d'Ana Urdangarin, la seva germana que viu a Barcelona i té una casa a l'interior de l'Alt Empordà. Ho revela Silvia Taulés a Vanitatis. Es trenca el mite que la mare d'Iñaki no pot ni veure Ainhoa Armetnia. No només la coneix sinó que dormen sota el mateix sostre, la casa d'Ana Urdangarin a la Costa Brava.

DL u554356 002
Cristina i la seva ex sogra al Barça, diumenge, GTRES

Cristina no vol ni veure Iñaki amb Ainhoa a Catalunya i no s'han trobat. Ella era a Barcelona i Iñaki en algun moment va deixar la seva mare a la capital perquè veiés el seu net Pablo perdent la Lliga amb el Granollers contra el Barça al Palau Blaugrana, on  ell va jugar fins l'any passat. Cristina no vol evitar la relació amb l'àvia paterna dels seus quatre fills, Calire Liebaert. Una anciana que ha patit molt per culpa de la monarquia, el seu difunt marit va deixar dit que hauria cremat la Zarzuela després de veure el que li va fer el seu consogre Joan Carles a Iñaki: deixar-lo caure, entregar-lo a les feres i no sortir a donar la cara per ell. Finalment s'ha fet certa justícia, Iñaki és un home estigmatitzat però lliure i pot caminar per Espanya sense por que l'escridassin. En canvi, Joan Carles viu exiliat, expulsat d'Espanya pel seu propi fill i només va a restaurants de luxe i bodes del PP. Fora d'aquests llocs corre el risc que li diguin de tot.

EuropaPress 5874835 infanta cristina llegada misa funeral fernando gomez acebo borbon catedral
Cristina soltera, EP
Iñaki Urdangarin con Ainhoa Armentia
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia, twitter

Iñaki i Cristina, un basc i una madrilenya que viu a Suïssa, passen el temps a Catalunya. El lloc on es van enamorar, casar, reproduir i signar el divorci. Tenen una dependència cap a Catalunya, tot i no voler-se veure: "Tratan de no encontrarse y mucho menos en público, mantienen una relación cordial y educada, en la que comparten su preocupación por sus hijos y su cuidado". Iñaki, amb el temps, s'ha alliberat i amb un afegit, la seva vida se la paga la infanta Cristina, una pensió de divorci molt elevada que li ha permès a Iñaki dir que busca feina mentre passa el dia fent vacances, del Berguedà a l'Alt Empordà. Una vida de rei per l'exduc de Palma. Amb l'amant, la germana i la mare juntes, la família feliç. Ja és més del que poden dir els Borbons.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!