Una de les declaracions més sucoses dels darrers dies referides a la monarquia espanyola la va donar el comissari Villarejo, davant un atònit Gabriel Rufián, en una comissió del Congrés on va assegurar que "el CNI inyectó hormonas femeninas e inhibidores de testosterona" al rei Joan Carles perquè era "un problema que este hombre fuera tan ardiente". Vaja, que li havien de baixar la libido.

De tots és sabuda la fogositat de l'emèrit, la tendència a tenir amants i affaires eròtico-festius lluny de la seva dona Sofia, que no passa per la porta. La llista de dones que han estat al llit amb Juancar és llarga, qui sap si igual que la de fills lluny del matrimoni.

felip joan carles cara a cara GTRES

Felip i Joan Carles / GTRES

Però ara un llibre parla no només de la bragueta del campechano, la més incontrolable dels Borbons, sinó que aborda la sexualitat de tota la família des de Felip V fins l'actual monarca Felip VI. Sota el títol explícit de Los Borbones y el sexo. De Felipe V a Felipe VI, Marta Cibelina dissecciona l'arbre genealògic dels reis espanyols des del punt de vista de l'entrecuix.

libro borbones sexo

Qui més surt, per mèrits propis, és el rei fugat, de qui l'autora diu, en una entrevista a Jaleos, que tota la vigorositat que té, "los glúteos del Julio Iglesias de las monarquías" no es deuen a fàrmacs de color blau. Com a molt, algun afrodisíac natural i para de comptar: "Lo que yo sé es que funciona en la cama. Me lo dijo un amigo suyo. Jamás necesitó viagra. Tomará ajo, sí, no porque sea afrodisíaco, pero bueno... guindilla, quizá".

Parla del pare de Felip com "un campeón", però no l'únic dels Borbons en qüestions sexuals. Alguns avantpassats tampoc es quedaven curts: "Fernando VII es un poco depravado, Carlos III llevaba una vida bastante normalita, Felipe V es interesante porque era un adicto sexual".

felipe y letizia serios

Letícia i Felip

I Felip VI? L'autora també parla, evidentment, de l'actual rei, que, ja ens havia quedat clar, no és com son pare. No sempre els testos s'assemblen a les olles, però de Felip també es diu, per exemple, que "es un hombre sexualmente activo, pero no ha salido al padre. Son completamente distintos, aunque Felipe ha tenido muchas novias. Muchas más novias de las que se le atribuyen. Hasta una valenciana que no quería ser reina y que pasaba olímpicamente. De esa nunca se ha escrito nada hasta ahora".

Nòvies desconegudes i... amants? "La gente puede tener infidelidades, pero una cosa es un traspié y otra cosa es llevar una vida paralela, que es lo que hacía Juan Carlos. Una cosa es unos cuernillos, que no digo que existan, ojo, en el matrimonio de Felipe y Letizia". 

felipe letizia sonrien

Felip i Letícia

L'autor no ho descarta, però reconeix que Letícia, en aquest sentit, està tranquil·la, perquè del contrari, sent com és, buidaria el pap: "Imagínate lo que podría ser que la reina Letizia se divorciase porque el Rey se ponga los cuernos y se vaya como Meghan Markle a Estados Unidos, que ella habla perfectamente inglés, es guapa, periodista, y se ponga de colaboradora de Oprah Winfrey sacando todos los secretos de las monarquías europeas. No. El rey Felipe no nos ha salido promiscuo".

El llibre, per cert, també aborda la possibilitat de Borbons homosexuals, cosa que s'ha parlat darrerament sobre Elionor i què passaria si fos lesbiana. L'autora escriu que "Ha habido homosexuales, evidentemente, en la Familia Real, en los Borbones. Pero no me consta que haya habido ningún rey que haya tenido un lío con una mujer transexual...". Un llibre que té molt bona pinta.