Al seu llibre recentment publicat, "Manual de resistencia", el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, parla de Catalunya ("el 155 va ser com un bàlsam per a la societat catalana"), del seu ascens a la secretaria general del PSOE, del seu camí fins a La Moncloa, d'altres líders polítics com Albert Rivera ("algú no fiable que utilitza la intoxicació pura i dura com a arma política")... i dels reis d'Espanya.

manual de resistencia

Sánchez revela el contingut d'alguna de les trobades que va tenir amb Felip VI: "Nos reconocimos mutuamente como las personas que íbamos a sacar del país del riesgo del bloqueo". No només això, sinó que escenifica una realitat on segons ell, president i monarca són compis, no sabem si yoguis, però en definitiva, que s'avenen a les mil meravelles: "tenemos una relación de complicidad que superó, y sigue superando a día de hoy, lo institucional. En aquellos días intensos, don Felipe y yo tuvimos la oportunidad de conocernos de verdad, en lo más personal". No només parla del rei. De la reina s'expressa en aquests termes: "La Reina Letizia se acercó a saludarme; ella estudió en el Instituto Ramiro de Maeztu, como yo, y quería conocerme personalmente".

sanchez felip leticia gtres

GTRES

Tanta familiaritat, tantes llicències, no han acabat de provar a Zarzuela, segons explica el diari El español. Fonts properes, però no oficials, els han assegurat que el que es pot llegir a les pàgines del llibre de Sánchez ha caigut com una bomba a la Família Reial: "en el recinto de El Pardo hace ya unos días que saltó la alarma y el enfado. Aquí conocemos el contenido desde hace ya unos días con el consiguiente cabreo. Lo que el Jefe te comente, te pregunte, te sugiera, se queda en lo privado".

rei felip cotxe gtres

GTRES

Les mateixes fonts asseguren que el Rei va fer amb ell el mateix que amb els anteriors polítics al seu càrrec: "Cuando hablas con los Reyes te da una sensación de ser importante y ya, si sientes que al Monarca le caes bien pues mucho más". Per deixar caure que "En la Casa estamos curados de espanto con los políticos, no nos fiamos casi nunca, y queda demostrada la razón". A Zarzuela el que ha empipat més, no és tant que Sánchez hagi dibuixat un Felip amic seu i una Letícia com una mena de grouppie per poder-lo conèixer, sinó que revelés converses sobre la situació política a Espanya: "Que cuente lo que quiera, pero ha coloreado las conversaciones como le ha dado la gana. Este se ha montado su película", conclouen.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat