Aquesta setmana és una de les més importants de l'any a l'agenda institucional d'Elionor fins ara. La germana de Sofia és princesa d'Astúries i Girona. Aquest 10 de juliol són els premis Princesa de Girona i ella mateixa els lliurarà com tots els anys. Encara que s'esperava que aquest fos el seu primer acte en solitari. No estava programada fa unes setmanes la visita dels reis, anirien a Catalunya Leonor i Sofia en solitari, però en últim moment s'han apuntat per petició de la reina. No pot deixar sola la seva filla un dia tan important, i tampoc no vol que estigui sense cap tipus de control.

Felipe Leonor GTRES
Felipe Leonor GTRES

Leonor aprova amb nota per part de la ciutadania. L'estratègia de Casa Reial de desvincular-la totalment de la corona ha funcionat, i ara mateix és la més ben valorada i puntuada amb un notable alt. Tanmateix, l'ombra de Letizia és molt allargada i sempre està darrere d'ella. Sabem que la reina és una persona molt controladora, massa calculadora, distant i freda, uns valors que està inculcant a Leonor, per això Zarzuela les ha volgut desvincular completament.

Leonor, nerviosisme per la mirada controladora de Letizia

S'ha fet una campanya de desprestigi contra Letizia per allunyar-la completament d'Elionor i Sofia. El futur de les joves no ha d'estar vinculat al cognom Borbó, però tampoc a l'Ortiz, han d'adquirir la seva personalitat pròpia.

Els convidats dels premis Princesa de Girona esperen que Leonor acudís en solitari amb l'únic companyia de la seva germana Sofia, era el pla previst, i l'anunciat anteriorment, però Letizia va demanar a Felip VI de ser present en l'acte perquè li feia moltíssima il·lusió. Sent sincers l'únic que volia era participar en tot l'acte sent la protagonista. Vestir a Leonor com ella volgués, escriure-li el seu discurs, controlar amb qui parla i que li explica, i tots els seus moviments. Una actitud que provoca cert nerviosisme en l'actitud d'Elionor.

Leonor no gaudeix d'aquest dia tan especial perquè està molt nerviosa davant de l'atenta mirada de Letizia, que no li treu ull. La seva mare s'emociona, però també es mossega el llavi quan alguna cosa li surt malament a la seva filla, no consent ni una sola ficada de pota, l'exigència és màxima. La infanta Sofia està tranquil·la perquè el focus mai no il·lumina cap a ella.

Leonor
Leonor