Mals temps per a Letícia i Felip. El proper mes de maig els reis celebrarien els seus vint anys de casats, però aquest dia tan important ha quedat deslluït després de l'aparició sorpresa de Jaime del Burgo. L'ex de Telma Ortiz va trencar el seu silenci fa uns mesos per concedir el seu testimoni a Jaime Peñafiel per al seu últim llibre sobre la reina, tanmateix, com el periodista només va plasmar un 1% de tota la informació que li va facilitar, ha decidit explicar ell el 99% restant en un altre llibre, però ja ha avançat alguns detalls. Segons l'advocat, la reina hauria estat infidel al rei amb ell durant diversos anys. Aquest seria el veritable motiu de la crisi matrimonial que van patir el 2013.

Felipe i Letizia línia|empremta de castre
Felip i Letícia Estela de Castro

Jaime del Burgo va aportar una cronologia per a totes aquelles persones que dubtaven de la veracitat de les seves paraules. Assegura que la va conèixer a començaments dels 2.000, i el 2003 van trencar, just quan ell li anava a demanar matrimoni, ella li va confessar que havia conegut al príncep. El 2004, poc després del casament van reprendre el contacte perquè Letícia es va veure sobrepassada per la situació. I van mantenir una relació intermitent a l'esquena del monarca fins a 2011, any en què van ser descoberts perquè Felip i Juan Carlos començaven a sospitar d'aquesta altra vida.

Sempre segons la versió de l'advocat, Letícia estava molt enamorada de Jaime del Burgo, de fet tenia serioses intencions d'abandonar la Zarzuela i deixar Felip. Hauria estat una humiliació que Casa Reial no podia consentir. El llavors príncep li va recordar que Leonor i Sofia es quedarien en Zarzuela amb ell com figurava en les capitulacions matrimonials. I aquesta és l'única raó per la qual la reina va donar una segona oportunitat al seu matrimoni i a la corona.

Letícia i Jaime del Burgo tenien una relació en exclusivitat

Letícia es veia amb Jaime del Burgo en un apartament de Madrid, a Barcelona o en els viatges internacionals, fins i tot alguna vegada a la Zarzuela quan Felip no hi era. Entre 2009 i 2011 la seva relació era en exclusivitat. La reina no sentia res pel pare de les seves filles i tenia clar que volia separar-se. Dormien en habitacions separades, no mantenien relacions íntimes, per això tampoc no van tenir més descendència.

Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES
Jaime del Burgo Letizia Ortiz Roma GTRES

"Un pot tenir una parella marxista i conviure amb això perquè l'amor és més gran que la ideologia. No m'agrada el qualificatiu d'"amants" per referir-se a la relació que vam tenir Letícia i jo, que alguns ocupen. No quan parlem d'anys d'amor consolidat, exclusivitat, il·lusions i projectes compartits, del desig mutu de tenir fills i d'envellir donant-se la mà. Tu ho saps perquè suposo que alguna cosa hi haurà als arxius que hagis vist".