La reina Letizia s'ha tornat a saltar el protocol. Primer van ser les normes de seguretat a les Canàries, sense mascareta ni guardar les distàncies; després a Osca passant de les autoritats que havia de saludar, la tercera parada ha estat a La Rioja.

Tal com marquen les normes reials, el Rei Felip VI sempre ha d'anar per davant i la reina, en aquest cas Letizia, ha de mantenir les formes i mai avançar-se a ell. Unes normes retrògrades i masclistes però són les que estipula un sistema que ella mateixa avala i defensa des del dia que es va casar. Doncs bé, en la salutació al personal de l'Estació Enòlogica de Haro, Letizia avança per la dreta i es col·loca en primera posició deixant el rei enrere.

letizia gallines

El gest ha estat interpretat de dues maneres diferents: aquells que defensen l'espontaneïtat del moment i fins i tot veuen Letizia com una gran "revolucionària". I d'altres que reafirmen que el paperot del rei. Una vegada més sembla un titella al costat d'ella. Jutgin vosaltres mateixos. Ho podeu veure a l'inici del vídeo:

 

El més sorprenent de tot és que la notícia neix del mateix servei de premsa de la Casa Real. Retransmeten el tour dels reis amb tota mena de detalls: fotografies, vídeos i comunicats. Així doncs, es tracta d'un error o s'amaga una intencionalitat darrere d'això? Cal recordar el passat de Letizia com a periodista i, qui sap, si mou els fils per darrere de la imatge que vol projectar.

Malgrat tot, cal tenir en compte que aquest servei arrossega molts dèficits. Segurament compta amb un dels pressupostos amb comunicació dels més elevats del país. No obstant, no paren de fer errades. Mireu aquest vídeo, també publicat pel servei oficial dels borbons, amb una gravació pèssima. Felip VI pronuncia un discurs i la càmera no para de trontollar.

 

Per A o per B, Felip sempre surt malparat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat