Casa Reial hauria fet tot el possible perquè Felipe torni a ser el principal representant de la corona espanyola, Letizia li havia tret massa pes en la institució. Era la protagonista de tots els actes institucionals. Es va iniciar una campanya de desprestigi que va airejar una suposada infidelitat de la reina al rei amb Jaime del Burgo, però sembla que en els viatges internacionals no ha assortit molt efecte. La monarca ha tornat a ser la protagonista per la seva elegància i saber estar. Ha triomfat novament amb el seu 'look' per a la recepció dels espanyols que treballen als Països Baixos. Aquesta va ser la primera presa de contacte dels reis a Amsterdam abans de veure el matí d'aquest dimecres a Guillermo i Màxima d'Holanda a la Haia.

Els reis van volar als Països Baixos dimarts passat al migdia, van arribar al voltant de les cinc de la tarda. Puntuals, com sempre. Van agafar l'avió d'Estat en la T4 de l'aeroport d'Adolfo Suárez-Barajas. Felipe i Letizia no van estar sols, van viatjar amb l'equip de confiança d'ambdós. La reina porto a set persones, entre qui destaquen el seu estilista i perruquera.

Felipe i Letizia avión efe
Felipe i Letizia avión efe

De la seva perruquera i estilista al seu massatgista personal

La figura de la reina serveix d'inspiració per a innombrables persones, mostrant un caràcter ferm i estratègic, potser un tant dominant, però notablement perseverant, assolint les seves metes amb dedicació incansable. Cada desafiament es converteix en una oportunitat per demostrar el seu compromís absolut. Tanmateix, el mèrit del seu èxit no recau únicament sobre les seves espatlles. Al seu voltant es congreguen els més destacats consellers, individus en qui diposita la seva plena confiança. Lluny d'envoltar-se de desconeguts, ha optat per tenir a prop persones conegudes, com la seva perruquera i confident, Llum Valero, que ha estat el seu col·laborador des dels seus dies en els noticieros de TVE, estenent la seva col·laboració fins al Palau de la Zarzuela. José Manuel Zuleta exerceix com la seva mà dreta, dirigint la Secretaria de la Reina i supervisant tots els esdeveniments en els quals participa Letizia. Una altra íntima amiga, a qui va conèixer en un esdeveniment a Madrid, s'encarrega de la seva imatge, Eva Fernández.

L'agenda de la reina és vertiginosa, per la qual cosa cada setmana reserva temps per rebre massatges que alleugin el seu estrès. A més, no descuida la seva forma física, dedicant temps al gimnàs fins i tot durant les vacances. Quan viatja, ja sigui a un hotel o en un iot, exigeix una sala equipada amb aparells per mantenir el seu cos en forma i practicar pilates. La seva envejable musculatura i figura tonificada són objecte d'admiració i conversa constant. Letizia no concedeix descans al seu lleial personal ni tan sols durant els seus moments de festa. En aquesta ocasió també ha demanat d'utilitzar el gimnàs del palau d'Amsterdam, on s'allotgen aquests dos dies, i s'ha portat al seu massatgista personal.

Letizia i Felipe en Ámsterdam
Letizia i Felipe a Ámsterdam