Letícia no vol que res s'escapi del seu abast. Desitja tenir totes les situacions sota control. És una dona freda i calculadora, la qual cosa l'ha allunyat de la naturalitat i espontaneïtat de Màxima d'Holanda. En els últims mesos, amb la campanya de desprestigi que s'ha fet contra ella, els seus compromisos institucionals s'han reduït. Ha adoptat el paper de reina consort, com Sofia. Sempre a l'ombra de Felip, una cosa que no li agrada a ella, però ha d'acatar.

En els últims mesos ha viscut situacions de molt estrès. Va intentar frenar les declaracions de Jaime del Burgo on revelava que suposadament havia estat infidel a Felip amb ell durant diversos anys. Una infidelitat que la retratava com una dona adultera. Van ser setmanes especialment dures, ni sortia de Zarzuela ni volia menjar res. Estava molt estressada i nerviosa, amb atacs d'ansietat, havia recuperat el seu pitjor vici.

Letizia i Felipe en Ámsterdam
Letícia i Felip en Ámsterdam

Letícia recau en el seu pitjor vici a Amsterdam per culpa del seu mal de peus

Letícia es posa molt nerviosa en els viatges d'Estat perquè es posa en el punt de mira. Està massa hores en el focus mediàtic. Tant ahir com avui està tot el dia al costat de Guillermo i Màxima d'Holanda recorrent Amsterdam i la Haia. Dimecres passat va tenir lloc la recepció amb el gran sopar on lamentablement la reina va haver d'absentar-se en diverses ocasions i no va seguir el protocol. Mentre entrava Felip, Guillermo i Màxima, ella ja estava asseguda a la taula i en el moment de rebre els convidats, tots estaven dempeus menys ella, que els saludava asseguda a la cadira. Sembla que s'havia incrementat el seu mal de peus. Pateix un neuroma de Morton i metatarsàlgia. Una malaltia que també l'afecta quan camina i que li impedeix d'estar molt temps de peu sense moure's. Va estar tot el dia de peu per Amsterdam i ha provocat aquest dolor intens.

Ella mateixa es va sentir desil·lusionada amb si mateixa. Aquesta situació li va provocar molt estrès i ansietat. En ella tot és perfecte, i una vegada més es va trobar amb una situació que un se li escapa de les mans. Per sort, a la seva bossa sempre porta un paquet de cigarros. Com la reina Sofia, Letícia fuma ocasionalment quan ningú no la veu, Juan Carlos també, l'únic que no fuma és Felip VI. La mare de Leonor i Sofia se n'anava al bany i s'encenia un cigarro en la intimitat. En cinc minuts tornava a sortir molt més relaxada.

Letizia asseguda|establerta en la recepción
Letícia asseguda en la recepción