Letícia està patint el pitjor moment de la seva imatge en 20 anys des que és princesa i reina. Precisament ara, el mes que ve, celebra 20 anys de casada i podria aplicar-se-li allò de "rea a celebrar". El seu matrimoni ja només és un pacte de no divorciar-se, de mantenir certes aparences sobretot a escala internacional, on no llegeixen els tuits de l'amant de Letícia, Jaime del Burgo. Aquest dimarts comença un viatge oficial dels reis a Holanda. Només imaginar la mala imatge que oferiria Felip viatjant tot sol, divorciat, al costat dels feliços Guillem i Màxima, fa venir calfreds a Zarzuela. Per Casa Reial és inimaginable un rei divorciat així que la consigna és aguantar, com Joan Carles i Sofia. Això no ha netejat la imatge de Letícia, paradoxalment més qüestionada pels monàrquics que pels republicans.

DL u554169 002
Letícia en l'última aparició pública, dijous a l'hospital, GTRES

Una prova del mal moment de Letícia és que una crítica que abans li feien amb la boca petita està adquirint ressò als grans mitjans com Telecinco: per què la dona de Felip s'ha negat durant 20 anys a visitar la Feria de Abril i vestir-se de flamenca. La reina Sofia va accedir a fer-se la fotografia quan era reina i ara qui aprofita la polèmica per clavar una bufetada en públic a la seva tieta, "la Ortiz", és la neboda que més la detesta: Victoria Federica. Si Letícia s'hi nega, aquí va la noia Marichalar vestida de flamenca al seu instagram públic:

Victoria Federica flamenca, Ig
Victoria Federica flamenca, Ig
Vic Ma Bor, Instagram
Vic Ma Bor, Instagram
La nena Marichalar de gitana, Ig
La nena Marichalar de gitana, Ig
Sofia de flamenca a la Feria, revista Hola
Sofia de flamenca a la Feria, revista Hola

La neta favorita de Sofia li fa un homenatge a la seva àvia passejant amb un vestit de gitana gairebé idèntic al que va lluir Sofia a la Feria de Abril de Sevilla: blanc amb cercles vermells. La neboda de Letícia és digna hereva de la seva tieta com a addicta a la cirurgia estètica. La noia Marichalar s'ha retocat de la cara a les sines, però no accepta que qui governi la família Borbó sigui una externa, una plebea, una Ortiz. Per això va humiliar Elionor negant-se a ser-hi pels 18 anys de l'hereva amb l'excusa d'anar a veure un torero al Perú. Ara en plena polèmica d'una Letícia aïllada, poc patriòtica i allunyada dels costums dels territoris d'Espanya, la Marichalar deixa en evidència la reina. Qui també s'ha afegit a la crítica és Pilar Eyre, que considera que la foto de Letícia a Barcelona per Sant Jordi faria un gran servei a la Corona i a la imatge de Catalunya en sectors de l'Espanya negra i anticatalana:

Amb un simple dispositiu per fer-se la foto, naturalment que Letícia podria venir la setmana que ve a Barcelona i comprar una rosa i un llibre per Sant Jordi. Té la sort que encara no s'ha publicat, i sembla que mai veurà la llum, un llibre titulat Y nada más que la verdad ni podrà demanar la dedicatòria al seu autor: Jaime del Burgo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!