Carla Vigo, filla de la morta Erika Ortiz i neboda de la reina Letícia, va travessar un any 2023 ple d'alts i baixos, marcatge per ingressos hospitalaris a causa del seu trastorn mental. Segons va reconèixer la pròpia Carla a les seves xarxes socials, pateix TCA, un diagnòstic relacionat amb l'autopercepció i la distorsió de la imatge corporal.

"Vaig començar a veure'm malament. Als 14 anys vaig començar a fer coses perjudicials per a mi, però va ser amb vuit o nou anys que vaig començar a veure'm malament al mirall", va revelar, reconeixent que fa anys que brega contra aquesta malaltia. Carla ha tingut ajuda, però tal com reconeixia, "recuperar-se del tot és molt complicat, i jo no he sortit perquè he tingut recaigudes... Succeeix com amb els alcohòlics, que mai no es recuperen del tot. He d'anar amb compte amb certs comportaments", informava.

Carla Vigo es reintegra gradualment la seva vida social.

Els seus avis materns, Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz, s'han mantingut al seu costat durant tot aquest temps de forma incondicional. Són ells qui sempre ha esperen a la sortida de l'hospital per tendir-li les mans i el que faci falta. Han estat una ajuda imprescindible per a la jove, que malgrat seguir en tractament, poc a poc va recuperant la seva vida normal.

Carla Vigo
Carla Vigo

Actualment, Carla resideix en un pis tutelat per a persones amb problemes de salut mental, mentre continua el seu tractament i es reintegra gradualment a la seva vida social. Recentment, va assistir a la presentació d'un documental a Madrid, on va ser abordada per la premsa i se li va preguntar sobre la seva relació amb la família reial, particularment amb la princesa Elionor. "La meva vida amb la meva cosina Elionor? Això no es pot explicar, si fem plans juntes ni si sortim a menjar. No sabia el que ha publicat Hola que Elionor se n'ha anat a Nova York. He de ser discreta però la vull molt. Estic orgullosa d'Elionor. No m'agradaria estar a la seva pell. Com a cosina major no li dono consells, només l'animo. Per grup de whatsapp? Això no es pot explicar", va assenyalar Carla.

La reina Letícia va intentar adoptar Carla Vigo

En realitat, la jove no podia dir gaire més. Malgrat la relació familiar, Carla ha mantingut un discret silenci sobre els llaços amb la monarquia, ja que la reina Letícia ha imposat ordres estrictes sobre el que pot revelar en públic. Aquesta distància entre Letícia i Carla ha estat motiu d'especulació, i s'ha suggerit que Letícia ha mantingut aquesta actitud per evitar especulacions sobre un tracte de favor cap a Carla des de la Corona.

Carla Vigo
Carla Vigo

No obstant això, hi ha un argument encara més contundent que apunta a la raó darrere d'aquesta distància. Segons va revelar el pare de Carla, Letícia va intentar obtenir la custòdia de la jove quan va quedar òrfena de mare. És a dir, Letícia va moure fils i va fer els tràmits per adoptar Carla. Encara que finalment no va tenir èxit en el seu intent, aquest fet dona llum sobre la dinàmica entre Letícia i Carla. El no tenir poder sobre la jove no va portar Letícia a fer-la callar referent a la família reial i a no deixar veure cap relació entre elles en públic. En altres paraules: en no aconseguir el seu objectiu ha preferit desentendre's.