La setmana que el rei Felip té l'únic gran discurs de l'any, el de Nadal, el paper de Letícia, que no fa discursos, queda més en entredit. L'annus horribilis de la reina consort mereixeria una valoració dels qui li paguen el sou a través del CIS però fa anys que el govern d'Espanya es nega a preguntar per la Corona, justament des que suspenia. Ara són els mitjans privats els que destinen els seus diners a pagar l'enquesta i Moncloa.com acaba de fer pública la seva. El resultat és desastrós per Letícia:  un 4,1 sobre 10. Suspesa.

leticia mala cara EFE

EFE

El sondeig va fer-se entre el 20 i el 28 de novembre i hi van participar 4.306 persones. El marge d'error és de l'1,5%. Per comunitats autònomes, la que millor puntua la reina és Astúries, on va néixer, tot i que allà també la suspenen amb un 4,7. Suspén a tot arreu però on treu pitjor nota és a Catalunya (2,7) i País Basc (2,3). Ni a les Balears la volen, tot i que en promociona (amb certa desgana) el turisme per vacances. Si són vacances de Setmana Santa promociona el mal rotllo entre les famílies, com va demostrar-se a la Missa de Pasqua de 2018 a la Catedral de Palma.

leticia sofia missa pasqua GTRES

GTRES

Aquella imatge quedarà a la retina per sempre, fins el punt que 3 minuts abans que Felip fes el seu discurs de Nadal a TVE, La 1 va emetre un documental sobre els reis que va incloure sorprenentment les imatges de la discòrdia amb la seva sogra. Així és difícil remuntar a les enquestes d'opinió. I per rematar-la, quin gènere la vol menys, el masculí o el femení? Els homes puntuen més alt Letícia (4,1) que les dones (3,8), mentre que per edats, els més joves valoren millor l'acompliment de la reina consort que la gent gran.

leticia obre porta sofia efe

EFE

Les dones i els més grans la valoren pel paperot que va fer a l'àvia paterna de les seves filles. Sofia va ser la víctima de Letícia i no és estrany que dones i gent gran s'hi solidaritzin. Un mal curs per Letícia que ja té les notes. I és un cate com una casa, o si ho prefereix, un "necessita millorar". I molt.