La reina Letícia mai no deixa de ser protagonista, tingui actes oficials que presidir o es quedi pentinant el gat a Zarzuela. L'asturiana és protagonista ho vulgui o no. I si no, que els hi ho preguntin als responsables de Los Borbones: una familia real, la sèrie documental que s'emet a Atresmedia i que aquest diumenge ha emès el quart capítol, dedicat gairebé de manera exclusiva a la dona de Felip. De coses que s'han dit, algunes de més sabudes i d'altres que no tant. Per exemple, que "Al rey Juan Carlos lo echaron de España entre todos en complot con Letizia, porque ella lo odia", frase recurrent de Jaime Peñafiel. L'emèrit, segons es desprenia a la sèrie, s'avergonyia que el seu fill s'hagués enamorat de la neta d'un taxista, sense llinatge ni sang blava, una dona divorciada i amb passat republicà. I a més, periodista, para más inri: "Letizia no es como las otras, esta es un problema de verdad", s'assegura al capítol.

felipe juan carlos letizia desfile militar
Felip, Joan Carles i Letícia / @CasaReal

Mentrestant, evidentment a les cadenes del grup es dona molta volada a tot el que tingui a veure amb els Borbons, per allò de les sinèrgies i per fer bullir l'olla i que hi hagi més espectadors expectants amb cada nova entrega del serial. Per exemple, a La Sexta, al programa La Roca, presentat per Núria Roca aquest diumenge, van comptar amb el periodista i escriptor Ángel Antonio Herrera, que va revelar una topada amb la reina ben curiosa, anys enrera, en uns grans magatzems, concretament, en un Corte Inglés, on es va trobar per casualitat amb l'asturiana: “Solo lo he contado una vez en un texto escrito pero hoy voy a ir un poco más lejos porque creo que merece la pena”, ha dit, abans de reproduir com va anar la conversa, amb una sorprenent frase pronunciada, segons ell, per la monarca, tal i com recull el Huffington Post.

angel herrera
'La Roca' / La Sexta
letizia comprando cupones
Letícia / GTRES

Explica el periodista que ell anava a buscar alguna cosa a una farmàcia i que ella anava a per menjar dietètic. Es van trobar en un dels passadissos del centre comercial. Van xerrar una estona i van sortir fora. "Lo primero que hizo fue retirarse un pañuelo o velo que llevaba para no ser reconocida por la calle". Un cop se'l va treure, li va dir, mirant-lo als ulls, una frase que resumeix com està fins el gorro que es parli de si s'ha fet tal o cual retoc, de si ha visitat moltes vegades el quiròfan o de si veu més el bisturí que al seu marit Felip. Què li va dir Letícia a Herrera? "Me dijo: ‘Mírame, para que veas que no me he operado, como dicen’”, ha confessat. I no només això. Durant la conversa també va deixar caure la seva opinió sobre Iñaki Urdangarin, que ja començava a tenir problemes, no a casa, amb la seva dona la infanta Cristina, sinó amb la justícia. Què va dir la reina d'ell?: "ella describió que el tema Urdangarin ya estaba feo y pintaba mal".

iñaki urdangarin i leticia  GTRES
Iñaki Urdangarin, la infanta Cristina, Letícia i Felip / GTRES

El periodista ha continuat defensant la tasca i la personalitat de l'asturiana en un entorn complicat com el de Zarzuela: “Se ha incorporado con naturalidad a un mundo cuya fachada o manera de conducirse no es la naturalidad, sino lo contrario. Eso dice mucho a favor de cómo ella ha ido haciéndose respecto a lo que es la monarquía y el vínculo que tiene con la calle, que creo que ella sí ha hecho. Es mejor que todos sus retractores”, ha sentenciat.