La reina Letícia ha presidit avui l’acte de proclamació del guanyador del premi Princesa de Girona de les arts i les lletres, i ho ha fet lluny de la ciutat catalana, celebrant-se enguany a Mèrida. Es tracta d'un acte dins del marc dels Premis, sent aquesta la primera de les categories d’entregues. Un cop hagin donat el d’investigació científica, empresa i entitat als joves emprenedors, el protocol diu que es farà entrega dels guardons el pròxim mes de juny a Girona.

Ara bé, sembla bastant improbable que això sigui així, i és que l’ajuntament de la ciutat catalana va anunciar que denegava la utilització de l’auditori i la fira gironins per l'entrega dels premis. Així ho deia la tinent d’alcalde: “Si en el seu moment el rei Felip no va ser capaç de reconèixer els fets de l’1-O, poc té a dir venint a Girona. Si no vénen, no passa res, no crec que els hi senti malament als ciutadans”.

L’hostilitat cap als Reis és cada cop més evident, fent tot el possible perquè els premis no se celebrin a Catalunya i rebutjant públicament que Elionor tingui el títol de Princesa de Girona també. I en aquest context més tens que mai, Letícia ha hagut de presidir la proclamació. Ho ha fet des de Mèrida, per això, emportant-se-la lluny de Catalunya.

El jurat d’aquest acte ha estat format per experts del món de les arts, amb l’actriu Maribel Verdú o la cineasta Gracia Querejeta. Una cerimònia formal que ha començat després d’unes hores de jornada festiva amb diverses activitats.

Letícia hi ha assistit vestida d’executiva, amb una americana blanca amb les costures en negre, una samarreta interior amb un detall de puntes en aquest color i uns pantalons ajustats amb uns botons als talons, tot amb uns alts salons a joc.

Letícia princesa Girona  GTRES

Letícia princesa Girona 2  GTRESGTRES

reina leticia princesa asturies  casa reial

reina leticia princesa asturies  2 casa reial

@CasaReal

Com acabarà aquesta polèmica? Què passarà amb la fundació Princesa de Girona?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat