Letícia aprofita sempre les pauses en els actes oficials per fer-se retocs a la cara. Com una instagramer més, la reina d'Espanya acostuma a fer-se les punxades de vitamines, àcid hialurònic i bòtox a l'agost i per Nadal. Són uns quinze dies sense agenda que li permeten dissimular els efectes immediats d'una intervenció facial: la cara inflada, inexpressiva i sense signes de l'edat que té: 50 anys. Ningú ha aconseguit convèncer-la que envellir amb arrugues a la cara és meravellós. La seva mare, Paloma Rocasolano, és més natural. Letícia és més Paloma San Basilio: inexpressiva i amb un front especialment llis. Sembla de cera:

Letizia botox inexpresiva GTRES
Letícia bòtox inexpressiva GTRES

El fotògraf no ha tingut pietat, un primeríssim pla de la cara de la reina durant els actes oficials de la visita a l'illa de Menorca. Tota la premsa addicta a Letícia es limita a explicar que vestia de Mango. Però el que no destaquen és el més obvi: la reina està restant calidesa en l'expressió i sembla que porti una màscara. Les celles falses acabades en punxa cap amunt la fan encara més antinatural. En forma de ve baixa. Letícia es veu bé al mirall. Felip s'hi resigna. El futur és d'Elionor. Letícia no està preparada per cedir el protagonisme a la filla i segueix capficada en semblar la presentadora del Telediario 20 anys més jove. De les tres dones de tres generacions, Letícia és la més artificial:

Paloma Rocasolano madre de Letizia GTRES
Paloma Rocasolano mare de Letícia GTRES
Letícia i Felip a Menorca GTRES
Letícia i Felip a Menorca GTRES
Leonor 17 años GTRES
Leonor 17 anys GTRES

Paloma Rocasolano té 70 anys, Letícia 50 i Elionor 17. I la que hauria d'estar més atenta a oferir una imatge de proximitat i calidesa és la que la té més allunyada de la normalitat. Letícia parla poc, la seva funció constitucional és a punt d'acabar. Quan Elionor faci 18 anys, a l'octubre, el paper de Letícia com a regent en cas de mort de Felip desapareix. Punt final a 18 anys de paper de reserva com a cap de l'Estat per mort del marit. Letícia apaga el seu protagonisme i s'hi resisteix, veient-se brillar com una bombeta al mirall, sense celles ni faccions. Ha de deixar pas a la princesa i començar o a sortir menys o a operar-se menys.

Letícia a la farmàcia

La casualitat ha volgut que Letícia després de punxar-se al metge aparegui en un acte oficial... a una farmàcia. Els reis han inaugurat la Farmàcia Llabrés, una antiga botiga ubicada al centre històric de Ciutadella rehabilitada amb fons de l'herència que van rebre els monarques de l'empresari menorquí Juan Ignacio Balada Llabrés, mort el 2009. Abans d'inaugurar la farmàcia, un dels pocs exemples que queden del disseny modernista a Menorca, els reis han recorregut els carrers del nucli antic de la ciutat, blindada amb motiu de la visita.

Letizia en la farmacia, EFE
Letícia a la farmàcia, EFE

La rehabilitació de la Farmàcia Llabrés, tancada durant gairebé quatre dècades, és un dels projectes realitzats amb l'herència que van rebre de part de Balada Llabrés i que els monarques han donat a la Fundació Hesperia, propietària de l'edifici. L'empresari menorquí va cedir el 50 % del seu patrimoni, 9,8 milions d'euros, als llavors Prínceps d'Astúries i als vuit nets dels reis Joan Carles i Sofia, mentre que sobre l'altre 50 % va determinar que s'utilitzés per crear-ne una fundació d'interès general. Per sort els diners no els ha gestionat el més gran dels vuit nets: Froilán.