La Casa Reial ha trepitjat merda. Fa mesos que Zarzuela sospita que algú li ha fet un encanteri. Des del discurs del rei el 3-O, el rei Felip no aixeca cap. L'últim ha estat un article demolidor a un digital madrileny que anuncia que la Corona agonitza. Pífies, caigudes, accidents, mala premsa... Alguna cosa està passant a can Borbó i Letícia creu que té la solució. La reina s'ha passat a l'esoterisme. No és broma. Ho publica el digital de Pedro J. Ramírez. Letícia és clienta de la llibreria La Central de Madrid i hi acostuma a anar d'incògnit, sense mesures extres de seguretat, vestint de carrer, el cabell recollit i amb ulleres de sol. Allà hi ha comprat dos manuals sobre ciències ocultes. A la tauleta de nit de la dona del cap de l'Estat hi ha això:

9788417371197

DgUGstkW4AE5j7M

El primer parla dels llibres tracta de "Todos los pioneros de la ciencia –Copérnico, Tycho Brahe, Kepler, Galileo, Bacon, Leibniz e incluso Isaac Newton– deben los descubrimientos que cambiaron el mundo a estas creencias ocultas y prohibidas". El segon va més enllà i aborda "los milagros, las ánimas, el exorcismo o las luminarias". El rei Felip dorm amb una senyora que s'està documentant sobre exorcismes. No queda clar si ho fa després dels últims esdeveniments que afecten la família i que Letícia consideri que tot ve d'un "mal de ojo". El fet és que la premsa madrilenya ha perdur la por i el respecte a posar negre sobre blanc les interioritats més desequilibrades de la monarquia espanyola.

leticia llibre gtres

GTRES

La notícia apareix publicada poques setmanes després que la reina d'Espanya visités Haití, un dels països amb  unes creences esotèriques més potents. Letícia es va impregnar dels costums de l'illa caribenya, on durant segles han confiat en la parafernàlia vudú. Aquesta setmana la reina participa en una trobada amb dones africanes a Madrid.

letizia acet africa casareial

Casa Reial

El digital és prou explícit i cita fonts properes a Zarzuela: "Las preferencias literarias de Letizia van por otros derroteros ahora. De la novela romántica y caballeresca ha pasado a la novela esotérica. Según una fuente cercana a Casa Real, las últimas compras de Letizia han ido en este sentido. "Compra últimamente mucha novela esotérica". Després de tantes males notícies, Letícia ha trobat refugi a Cuarto Milenio.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat