Pels 15 anys de casada, Letícia està gaudint de diverses columnes periodístiques que li expliquen la seva vida. Jaime Peñafiel, Pilar Eyre i Mariángel Alcázar són els que porten més anys de professió fent crònica reial. El primer destaca com d'inadequat va ser casar-se amb 193 morts sobre la taula. Alcázar recupera a La Vanguardia l'única gran crisi coneguda de la parella que la va acostar al divorci: "Se desencadenó en Mallorca el verano del 2013, motivada por la presión vivida en la familia por los escándalos Nóos y Botsuana". Eyre narra una història menys explicada: Letícia va ser víctima d'un episodi d'assetjament sexual a la TV.

leticia ginebra efe

EFE

L'etapa mexicana de Letícia, quan només era Letizia Ortiz i sortia despullada a portades de discos, va ser moguda. Escriu Pilar Eyre al seu blog a Lecturas: "Una periodista contó que la habían invitado a cenar, alguien muy importante, y le había ofrecido un programa de televisión a cambio de sexo… ¡se enfadó tanto que se fue a la calle sin bolso ni dinero!” Ella era Letizia Ortiz. ¡O sea que nuestra reina sabe lo que es el acoso y podría decir Me too!". Qui ho va explicar és un escriptor mexicà i es dedueix que l'incident sexual va ser amb un directiu de TV mexicana, no amb Alfredo Urdaci, el seu cap al Telediario.

urdaci leticia TVE

TVE

Però Eyre n'explica una de freda i una de calenta. Des de fa mesos critiquem que Letícia faci actes oficials irrellevants, patrocinats per l'IBEX i sense atendre els més desemparats. Eyre revela que Letícia sí ho fa, de forma privada i a Barcelona: visita amb la seva germana Telma nens malalts a l'Hospital Infantil Sant Joan de Déu. La seva font dins l'hospital explica que Letícia "Viene a menudo a ver a los enfermitos y a confortar a los padres. Nos ha dicho que cuando sean mayores traerá a sus hijas…".

leticia efe

EFE

22 de maig de 2019, quinzè aniversari de noces de la reina. S'escriurà de tot, però saber que Letícia visita nens malalts de càncer a Barcelona i sense càmeres és el regal que li fa Eyre a la reina i la reina li fa als nens i als qui li paguen el sou: no està del tot perduda. Per molts anys.