El periodista Carlos García Calvo va morir el 20 de juliol deixant escrit el seu llibre pòstum, una biografia de la reina Letícia: Letizia de la A a la Z de l'editorial La Esfera de los Llibros. El gran terror de la reina és que com l'autor ha mort, hagi escrit sense temor a represàlies. El digital Jaleos en publica alguns extractes i Letícia no ha de patir. García Calvo era àcid però monàrquic. El millor és com explica l'estranya relació de Letícia amb l'alcohol.

letizia brindis - efe

Letícia brinda, EFE

La reina ha fet  sempre el mateix gest maleducat, groller i saltant-se tots els protocols en els brindis d'Estat. La norma obliga, quan l'amfitrió fa el discurs i després d'aixecar les copes, endur-se el got als llavis i beure un glopet. Letícia mai no fa ni el gest. Mentre tots els comensals beuen ella es queda palplantada mirant la copa sense ni fer el gest de mullar-se la boca. No és un gest d'abstèmia sinó d'exalcohòlica. Molt absurd.

leticia brindis casa reial

Letícia se salta el protocol del brindis, EFE

García Calvo: "Se supone que doña Letizia no bebe alcohol en público jamás, no llegando a brindar con cava en cierta ocasión y dejando atónitos a los que vieron cómo miraba la copa indecisa, para luego no llevársela a los labios. Algunos llegaron a pensar que había visto una mosca flotando dentro. Lenguas anabolenas aseguran que sí lo hace en privado y que entiende mucho de vino". Letícia sí que mama però quan és un brindis d'Estat s'hi nega. Ridícula i poc professional.

leticia brinda alcohol gtres

Letícia en un brindis d'Estat, no beu, GTRES

La revista Semana s'hi endinsa "No consume alcohol, ya sea por seguir las premisas de la dieta o, simplemente, por convicción personal". A la vida privada que faci el que vulgui però quan cobra de l'erari que compleixi les normes d'educació: dempeus i en silenci mentre parla l'amfitrió, copa per sota dels ulls, mirar a l'amfitrió, no xocar les copes i beure al final del discurs, només un glop. I sobretot, no dir xin xin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat