La conversa respecte a la majoria d'edat de Elionor ha estat extensa i molt variada. Hi ha moltes implicacions que comporta assolir l'estatus d'adulta, va més enllà del canvi legal per a qualsevol espanyol que compleix 18 anys. I és que per a la filla dels reis hi ha un extra institucional a qui haurà de començar a fer front. Un altre aspecte que no passa desapercebut és que l'hereva està en edat de prendre les seves pròpies decisions. Una barrera que no ha pogut sobrepassar, malgrat els costums dels adolescents, és beure alcohol. Letícia té un mètode per assegurar-se que continuï aliena a la beguda.

Leonor i Letizia
Leonor i Letizia

Des de fa molts anys que se sap que Letícia té una gran afinitat pels costums saludables, una lliçó que Elionor i Sofia han hagut d'aprendre. Sobretot, se sap que està completament abocada a promoure una alimentació balancejada. No només a la seva llar, intenta fer prosperar un projecte educatiu que orienti a les noves generacions cap a la salut. Es pren aquest tema amb molta serietat, donant l'exemple amb si mateixa i amb les seves pròpies filles.

Així doncs, la llista de compra del Palau és supervisada per la reina. Inclusivament, hi ha moments en què ella mateixa se'n va de compres. No hi ha espai per a mals hàbits i capricis que atemptin contra la salut. De fet, una de les regles primordials és no consumir alcohol. La dona de Felip VI, per si mateixa, no ingereix alcohol. Ni tan sols en els actes oficials quan cal brindar amb algun escumós. És per això que espera la mateixa disciplina de l'hereva.

Letizia
Letizia

Letícia s'assegura que Elionor eviti la beguda

Alguns dels moments de celebracions i festes de la princesa d'Astúries han transcendit fins a la premsa, pel que se sap que no té prohibit relacionar-se i divertir-se. L'invariable, en tot cas, és que la reina no la deixa apropar a la beguda. Quan arriba d'algun esdeveniment social o sortida amb amics, el primer que fa és olorar el seu alè. En cas de no ser present, com quan estudiava a l'internat de Gal·les, els escortes tenen permès interferir per evitar una tragèdia.

En tractar-se de la infanta, és comprensible que eviti l'alcohol, ja que és molt jove. Però per a la primogènita, saltar-se aquesta regla podria ser més fàcil i, a més, un caprici. Ara que té 18 anys està dins del límit legal per permetre's un glop, encara que per a la reialesa uns dies o uns mesos no fa cap diferència. El motiu pel qual ha desistit de fer alguna rebel·lia és, com sempre, la seva mare.

Leonor
Leonor

Quan l'experiodista era jove es va permetre viure moltes experiències, una sèrie de fets que la Zarzuela intenta ocultar tant sí com no. Es va enamorar en la seva adolescència d'un professor, se'n va anar a viure amb ell abans de començar la universitat, va festejar com mai a Mèxic, etc. Avui dia, que les seves filles estan grans i en etapa de transició, continuarà esforçant-se per mantenir el control i protegir la seva imatge.

Les gestes de Letícia per impedir que Elionor provés una sola gota d'alcohol van resultar vàlides, ja que era menor d'edat. Serà capaç de frenar els permisos que venen amb la majoria d'edat?