L'alimentació sempre ha estat una prioritat a Zarzuela. Letizia ha portat el control de les cuines a palau des que va heretar el tron. Va eliminar tots els ultraprocessats i qualsevol tipus de menjar ràpid. Es van acabar les pizzes, les hamburgueses i els fregits, entre altres. Va apostar per una dieta equilibrada i variada, amb superaliments. No hi podien faltar les fruites i verdures, productes de proximitat i de qualitat. La princesa i la infanta s'han criat en aquest entorn, per això ara que viuen lluny de Zarzuela sempre que surten amb els amics aprofiten per menjar allò que la seva mare no els ha deixat mai, és la seva única oportunitat, ja que la reina exerceix un control excessiu fins i tot als centres d'estudis.
La reina és una amant de la gastronomia, una vegada va confessar que un dels seus programes favorits era ‘MasterChef’, i també ha anat amb la infanta Sofia a fer alguns cursos de cuina. Letizia sap que les seves filles quan surten mengen qualsevol tipus de menjar, se salten les regles de la Zarzuela, fins i tot a les acadèmies militars. A l'exèrcit de terra ja va intentar canviar el menú, però els superiors li van dir que ni en somnis. Els futurs militars necessiten una dieta molt calòrica per poder fer front als durs entrenaments. No poden menjar només una mica de verdura i peix a la planxa. Així que no hi va haver manera de canviar-ho, com tampoc ha pogut fer a l'Escola de l'Aire de San Javier, amb un menú molt similar al de l'Acadèmia General Militar de Saragossa.
La Leonor segueix una dieta mediterrània
Leonor es desperta cada dia a les 6:30 hores. Un cop fet el recompte, els alumnes esmorzen. En aquest cas el menú consta de cafè amb llet, cacau, suc, torrades amb mantega i melmelada, oli, tomàquet, embotits, etc. És a dir, res de muesli, civada o te matcha, sinó un esmorzar mediterrani de tota la vida. “Pren l’esmorzar ibèric que inclou el pa amb tomàquet de Catalunya”, comparteixen.
Els àpats són d'autoservei. No hi ha opció de triar plats, són els mateixos per a tots els alumnes. El menú és variat i alterna la proteïna de carn amb peix i llegums. Aquest mateix procés es repeteix a les 20:00 hores per al sopar.
Quan no hi ha menjador obert disposen d'una cafeteria on hi ha una carta variada i preus molt competitius per als alumnes.