La Casa Reial sembla un lloc on tot està bé però realment no és així. Els ciutadans només veuen la part professional dels reis i les seves filles, però no la personal. Sembla que a diferència d'altres monarquies a Zarzuela no li agrada ensenyar que succeeix entre les quatre parets de palau. Per això, els ciutadans no connecten amb la corona. Tampoc no han ajudat els esdeveniments de l'última dècada. Marcada pels errors de Juan Carlos o Iñaki Urdangarin. Les infidelitats de l'emèrit, la caça il·legal, acusacions de frau fiscal, entre altres assumptes, o la implicació de l'encara marit de la infanta Cristina en el cas Noós, pel qual va acabar a la presó.

Letizia i Felipe van tenir una forta discussió que gairebé acaba amb el matrimoni. Ha estat el moment més dur per a la corona espanyola. Els ciutadans li van donar l'esquena. I van témer fins i tot viure un exili. L'actual reina no estava disposada a consentir això, i molt menys que la seva filla, Leonor, no heretés el tron en el futur. Per aquesta raó, va donar un ultimàtum al rei. O pren una decisió o marxa amb les seves filles. Finalment, obligat per Letizia, Felipe va eliminar tots els membres de Casa Reial, a excepció d'ell i la seva dona, les seves filles i els seus pares. El 2020, amb les noves polèmiques de Corinna Larsen, el monarca va exiliar el seu pare a Abu Dhabi, on es troba en l'actualitat sense bitllet de tornada.

Juan Carlos i Leonor efe
Juan Carlos i Leonor efe

Letizia no vol que Leonor es deixi veure amb Joan Carles I

Joan Carles I té ganes de tornar. Des que va morir la reina Isabel II i el germà de Sofia, Constantino de Grècia, veu que el seu final és a prop i no vol morir anés del seu país i de la seva família. Li ha demanat a Felipe de tornar, però li ha deixat clar que fins que no hi hagi cap altre govern això és impensable. A més, a l'emèrit li agradaria ser present en la jura de la Constitució de Leonor el proper 31 d'octubre, una cosa que no succeirà ja que Letizia vol salvaguardar la imatge de la futura hereva al tron.

Leonor ullals superiors
Leonor ullals superiors

És per aquesta raó que Leonor no ha vist el seu avi, almenys públicament, en aquests últims quatre anys. L'agost de 2020, Joan Carles I es va instal·lar a Abu Dhabi per petició de Felip VI. Ha aparegut en algunes ocasions a Espanya, com quan va estar a Sanxenxo i va dinar a Zarzuela. Tanmateix, Leonor estava estudiant a Gal·les i els seus pares van creure que no era necessari que faltés un dia per menjar amb el seu avi. Tampoc no va viatjar amb els seus cosins als Emirats Àrabs per veure'l. Ni tan sols ha estat en el funeral de Constantino de Grècia. Letizia no vol que Joan Carles I espatlli la imatge de Leonor. Juntament amb Felipe és la més ben valorada pels espanyols. A més, fins que no compleixi la majoria d'edat no volen sobreexposar-la massa.