Leonor comença a adquirir més responsabilitats en jurar la Constitució el passat 31 d'octubre en complir la seva majoria d'edat. Sap perfectament que el seu destí és convertir-se en reina d'Espanya, i per sobre de qualsevol cosa hi ha la institució. Aquest mes, a fi del primer curs de la seva formació militar, la princesa ha acaparat molts compromisos, no té ni un sol dia lliure. Aquesta setmana es troba de 'tour' per Catalunya amb motiu dels premis Princesa de Girona. Dimarts passat va estar a Sant Feliu de Llobregat en companyia de la seva germana, encara que Felipe i Letizia eren molt a prop. Els reis s'han retrobat amb les seves filles a Lloret de Mar.

Leonor GTRES
Leonor GTRES

Van dir que una vegada que Leonor complís la majoria d'edat s'encarregaria dels premis Princesa d'Astúries i Princesa de Girona en solitari, però realment no ha estat així. Felipe i Letizia no volen perdre's el creixement personal de la seva filla. Tanmateix, la reina no es fia gaire de la jove. Segons fonts properes a Zarzuela, la germana de la infanta Sofia no té cap poder de decisió. És l'actual reina la que s'encarrega de tot.

Leonor compta amb el mateix personal que atén Letizia. El seu estilista Eva Fernández, la seva perruquera Luz Valero, fins i tot els mateixos assessors. És una còpia exacta. Molts dissenyadors han expressat les seves queixes en creure que la princesa no vesteix com una jove de la seva edat, sembla una senyora de 50 anys i això fa que no connecti amb les persones de la seva generació.

Ara s'ha descobert que Letizia també és qui s'encarrega d'escriure aquests discursos que fan emocionar a tots els presents, fins i tot a la mateixa reina que ja coneixia de memòria aquestes paraules. No és una cosa que a Leonor li surti sol. Fa anys que la reina escriu, dedicant-se als mitjans de comunicació i sap el que ha de dir per rebre una ovació.

04e55134a070a5b6f608936d0070b8e731c86fdfw
Leonor amb l'escultor

Això dona molt mala imatge a Leonor, que li resta naturalitat, per això se la veu normalment tan nerviosa i encotillada. La mirada de Letizia imposa massa.

El discurs de Leonor en català

En els seus discursos s'atreveix a parlar en espanyol, anglès i, per descomptat, català. "Majestats, autoritats, patrons, amigues i amics. Salutació especialment als nostres premiats i'els milers de joves que shan involucrat en les activitats que la Fundació ha desenvolupat aquest any. Bona nit i benvinguts. Estar a Girona és una alegria i converteix aquest lliurament de premis en un moment molt especial per a mi. Ahir, la meva germànica Sofia i jo vam tenir la sort de conèixer el model d'innovació i creativitat de la BulliFoundation -i el seu museu-, de la mà de Ferran Adrià, a la impressionant Cala Montjoi, al bell mig del Parc Natural del Cap de Creus. I també m'alegra molt haver pogut conèixer, amb la meva germànica, la seu de la Fundació a la ciutat de Girona", deia a l'inici de l'anterior discurs.