La vida d'Elionor ha donat un canvi de 180 graus en els últims mesos. Ha viscut un creixement frenètic. Des que va néixer sabia perfectament que la seva vida no seria com la resta, està cridada a ser la futura reina d'Espanya, però per a això abans ha de formar-se. A diferència dels joves de la seva edat, la germana de Sofia ha de fer la formació militar obligatòria, això sí, adaptada, ja que fa la formació en els tres exèrcits, terra, mar i aire, en tan sols tres anys. Però els seus estudis no només acaben aquí. Una vegada finalitzi aquesta aventura, la filla de Letícia i Felip continuarà els seus estudis amb una carrera universitària en la pública de Madrid per acabar amb un màster als Estats Units. Seguirà tots els passos del seu pare, i és que s'ha convertit en una figura molt important per a ella, i més en els últims mesos.

Elionor sempre obeïa les ordres de la seva mare. Letícia era qui tenia el control a casa, fins i tot en la institució. Presenciem com Felip es va quedar en un segon pla totalment desenfocat. Potser per això s'ha iniciat una campanya de desprestigi contra la reina. I precisament, és aquest procés el que ha fet que es capgiri la truita i el rei sigui de nou el gran protagonista.

Leonor i Letizia
Elionor i Letícia

La princesa sabia que els seus pares estaven malament quan van afrontar una profunda crisi el 2013, però que en aquella època tan sols tenia 8 anys, i no ho va viure de la mateixa forma que ara. En aquests mesos és conscient del que passa entre ells, però a més del veritable motiu d'aquest distanciament, una infidelitat.

Els Borbó units de nou després de la pèrdua de poder de Letícia

Ara que Letícia ha perdut el poder, tots els Borbó han reaparegut en escena, i junts. No hi ha més que veure la seva última aparició a la capella de St George, a Windsor, per la missa homenatge a Constantí de Grècia. Felip va sortir de l'església del braç de Joan Carles, una cosa totalment inèdita en els últims quatre anys. Ambdós van compartir confidències i es van fer una càlida abraçada que van fotografiar sense problemes les càmeres presents. Aquesta era la intenció. Amb aquest gest, la reina ha quedat fora de joc.

Reina Sofía i Leonor efe
Reina Sofía i Elionor efe

I per això mateix, Elionor s'ha apropat més als seus avis paterns, amb qui no tenia cap tipus de relació en els últims anys. La reina Sofia sempre s'ha queixat que mai no la deixaven veure les nenes. Paloma Rocasolano era qui s'encarregava de la seva criança quan els reis s'havien d'absentar per motius institucionals.

Ara Elionor ho ha entès tot i ha obert el cordó sanitari als seus avis. Ja no estan vetats. Tot i que públicament encara no ha reaparegut amb ells, especialment amb Joan Carles. Els truca constantment. Es preocupa per ells. Sempre que aterra a Zarzuela el primer que fa és anar a veure la seva àvia.