El 2023 és un any decisiu per a Leonor. S'acosten els canvis més importants de la seva vida. El proper 31 d'octubre complirà la majoria d'edat, moment en què haurà de jurar la Constitució davant del rei. A partir d'aquell moment la germana de Sofia haurà d'assumir més responsabilitats. Ja no es pot camuflar en la seva formació. El proper 20 de maig acabarà la seva etapa escolar a l'UWC Atlantic College de Gales. La segona quinzena d'agost començarà el primer curs de la formació militar. La seva primera estada serà a l'Acadèmia Militar General de Saragossa.

Letizia té molta por de l'arribada d'això moment perquè a partir de llavors no podrà controlar la seva filla com fins ara. Cada vegada és més lliure i capaç de prendre les seves pròpies decisions. La reina li va prohibir acudir a l'enterrament del germà de la seva àvia, Constantino de Grecia, l'única gran absència al costat de Sofia. Les adolescents van demanar perdó a la reina Sofia. Els reis les van excusar pels seus estudis, però la veritable absència responia a una sola premissa, no trobar-se amb Juan Carlos.

Juan Carlos i Leonor efe
Juan Carlos i Leonor efe

Letizia no vol que Juan Carlos coincideixi amb Leonor

Juan Carlos li han envoltat infinitat de polèmiques i ha estat a punt de tirar per terra la corona. Letizia no vol que la imatge de Leonor, que està molt ben valorada pels ciutadans, s'enterboleixi per culpa de l'emèrit. Per aquesta raó la protegeix i fa tot el possible perquè no coincideixi amb el seu avi.

Des que es va exiliar l'agost de 2020, Leonor no ha tingut ocasió de veure-ho en cap moment. La princesa d'Astúries és l'única que no ha anat a Abu Dhabi ni va assistir al dinar de comiat a Espanya el mes de maig passat. Letizia no vol que l'emèrit enterboleixi la imatge de la seva filla, i per tant, el seu futur regnat.

Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE
Leonor, Juan Carlos i Felipe EFE

Juan Carlos ha expressat a Felipe el seu desig de tornar a Espanya, però també la seva il·lusió per ser present en la jura de la Constitució de la seva neta, un moment històric a Espanya. De moment es desconeix si es comptarà amb la seva presència, igual que no se sap si Leonor, que en aquell moment estarà d'exàmens, podrà ser present en la coronació de Carles III el proper 6 de maig, per a la qual ha rebut invitació, com els seus pares i els emèrits.

L'última vegada que Leonor va veure en públic a Joan Carles I va ser en l'acte de ratificació de la Carta Magna, el 6 de desembre de 2018. Fa quatre anys.