La notícia del càncer de Kate Middleton ha sacsejat al món sencer. Ningú no s'esperava que la duquessa de Cambridge enfrontés una malaltia tan greu, i el maneig de la situació per part de la família reial britànica ha generat encara més controvèrsia. Des del primer moment, la Casa Reial ha mantingut un estricte hermetisme sobre l'estat de salut de Kate Middleton, la qual cosa ha portat a una sèrie d'especulacions i rumors en els mitjans i entre el públic.

Els informes sobre la salut de la princesa de Gal·les han estat contradictoris, ja que algunes fonts asseguren que està bé i que està responent positivament al tractament, mentre que d'altres afirmen que la princesa està passant per un moment molt difícil. Segons aquests últims, Kate Middleton no s'està recuperant del tot i el tractament contra el càncer l'està afectant considerablement. Els tractaments contra el càncer, com la quimioteràpia i la radioteràpia, solen tenir efectes secundaris severs, incloent fatiga extrema, nàusees, i una debilitació general del sistema immunològic. Aquests efectes poden fer que qualsevol activitat, especialment les exigents funcions reals, sigui gairebé impossible de dur a terme.

Es continua sabent molt poc de Kate Middleton i podria no tornar als seus deures

L'impacte de la malaltia a Kate Middleton no només afecta la seva vida personal i la seva família, sinó també a les seves responsabilitats com a membre de la reialesa. Kate Middleton ha estat una figura central en la família reial britànica, participant en innombrables esdeveniments públics i causes benèfiques. La seva absència prolongada ha plantejat serioses preguntes sobre com es manejaran aquestes responsabilitats en la seva absència i si altres membres de la família hauran d'assumir els seus deures. A més, la incertesa sobre el seu estat de salut ha generat preocupació entre els seus seguidors i el públic en general, que estan acostumats a veure-la activa i compromesa en els seus rols.

L'hermetisme de la família reial sobre la situació de Kate Middleton ha estat criticat per alguns, que creuen que una transparència més gran podria alleujar les preocupacions del públic i reduir les especulacions nocives. Tanmateix, la decisió de mantenir la privacitat pot estar motivada pel desig de protegir la princesa i la seva família durant aquest temps tan difícil. La vida sota l'escrutini constant dels mitjans ja és prou desafiadora sense la pressió addicional d'haver de compartir cada detall d'una lluita personal tan dolorosa i complicada.

S'especula molt sobre quan i si Kate Middleton podrà tornar a la vida pública per complir les seves funcions reals, però alguns experts en la família reial suggereixen que podria passar un temps significatiu abans que Kate Middleton estigui prou fort com per tornar a les seves activitats habituals. En el pitjor dels casos, hi ha els qui temen que no pugui tornar en absolut, ja que fer-ho podria suposar un risc considerable per a la seva salut. Les funcions reals sovint impliquen extensos viatges, esdeveniments prolongats i una exposició contínua al públic, el que podria ser massa esgotador per a algú enmig d'un tractament contra el càncer. Sent això així, s'especula que Kate Middleton podria no tornar a les seves funcions reals durant la resta de la seva vida.