La reaparició de Kate Middleton durant la celebració del 'Trooping the Colour' del passat 15 de juny va ser un moviment ben estudiat, executat i profitós. L'opinió pública, sempre insaciable, ha tingut un os que rosegar durant unes quantes jornades, delectant-se amb el bon aspecte de la princesa en tractament contra el càncer, la seva aparició al balcó amb tota la família, i un missatge claríssim resumit en el somriure que s'esforçava per dibuixar constantment al seu rostre. Un regust optimista que passarà aviat, sí, però que ha permès una treva mentre Middleton torna a ocultar-se per continuar la lluita. 

Middleton i el seu marit Guillem van jugar bé les cartes. Va ser una sorpresa quan, divendres al vespre, s'anunciava la seva imminent reaparició amb motiu del dia de la Bandera. La seva presència era més que dubtosa, fins i tot descartada per moments, després de saltar-se el tràmit de l'assaig general de la litúrgia reial. Per això l'entusiasme en rebre la bona nova va ser encara més rotund i genuí. Els prínceps semblen haver après dels errors de comunicació i relacions públiques que han comès en el passat, i dominen la situació. Són els que manen, malgrat els nuvolots negres que els acompanyen des de fa mesos. Els més angoixants són els problemes de salut, perquè els altres, els familiars, semblen haver-los resolt. I de la manera més abrupta per a Enric i Meghan de Sussex, els seus cunyats.

Kate EP
Kate reapareix al Trooping the Colour 2024 / Europa Press

La important revista internacional 'Closer' destapa l'estat d'ànim dels proscrits, especialment el de l'actriu nord-americana. Comença a sentir-se afeblida pel desgast del conflicte, perdent amistats i quedant esborrada de llistes VIP: "Meghan està desesperada per acabar amb aquesta baralla", afirmen. L'estat de salut de Middleton amoïna Markle, també el seu marit. Després d'una reacció tèbia a l'anunci de la seva complicació, arran del famós vídeo de la Kate explicant-ho a càmera (els Sussex es van assabentar per la premsa), han passat a l'acció i demostren un interès més tangible per l'evolució de la mare de George, Charlotte i Louis, que fa unes hores gaudien amb el seu pare del concert de Taylor Swift. Hi ha "missatges secrets de Meghan Markle i Enric d'Anglaterra" a l'altre bàndol. Sospiren per la pau. 

Enrique Meghan GTRES
Enric i Meghan / GTRES

El setmanari relata que "Meghan ha seguit la recuperació amb gran interès, però malauradament les seves línies de comunicació són molt limitades. Estan alleujats i contents de saber que s'està recuperant, i està preparada i disposada a abandonar la ira i l'amargor". La comunicació entre ells ha estat cordial i distant, amb bons desitjos, però res més: "No estan en una situació idònia amb la Kate per garantir una resposta entusiasta". És a dir, gràcies, i adeu. Enric i Meghan glaçats. Tocarà continuar picant pedra a través dels pocs amics que els queden en comú. 

Kate reaparece EFE
Kate Middleton / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!