Abans que la princesa Elionor se n'anés a Gal·les a estudiar batxillerat, un dels seus cosins ja se n'havia anat a viure a Londres. Estem parlant de Juan Urdangarin, el fill gran de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. La princesa no va ser la primera en mudar-se a un país britànic.

Corria l'any 2017 quan Juan es graduava en l'Ecolint, la prestigiosa escola internacional on Irene va començar recentment la seva formació en hostaleria. Després de graduar-se, Juan va decidir passar un any sabàtic, dedicant el temps a participar en cooperatives que busquen ajudar als més necessitats.

Posteriorment es va inscriure a la Universitat d'Essex, al Regne Unit, per estudiar la llicenciatura de Relacions Internacionals. La va acabar en tres anys. I en plena carrera va esclatar la pandèmia del coronavirus. Allò el va portar de tornada a Espanya. Encara que va poder continuar estudiant a distància des d'aquí. I quan va poder, va tornar al país britànic per seguir amb la seva vida.

Irene Juan Urdangarin EP
Irene Juan Urdangarin EP

Vida tranquil·la i discreta en un exclusiu pis de Londres

Allà va acabar la formació universitària i, des d'aleshores, ha estat treballant en una entitat de cooperació internacional. I mentrestant, comparteix un habitatge amb uns altres dos companys. Com el seu germà Pablo, que recentment s'ha instal·lat al barri de Pedralbes de Barcelona, un dels més exclusius, Juan viu en un pis ampli, amb espai de sobres per als inquilins, i que està a l'abast de molt pocs butxaques. De fet, pocs dels pisos disponibles a Londres no són per butxaques adinerades. La seva part la paga el rei emèrit Joan Carles. I és que, almenys de moment, Juan no cobra els 400.000 euros a l'any que guanya la seva mare, la infanta Cristina, en la Fundació de La Caixa. Això sí: a diferència dels seus cosins Froilán i Victoria Federica, Juan porta una vida tranquil·la i discreta, lluny dels focus i de polèmiques.

Un Juan que és un dels fills d'Urdangarin i la infanta que pitjor ho està passant amb la separació dels seus pares. Es coneix que Juan s'ha posicionat en el bàndol de la seva mare, com Irene. Està molt decebut amb el seu progenitor, a qui no perdona el mal que li ha fet a Cristina.