Joan Carles està fart, fins el gorro, no pot més. L'emèrit ha esclatat i no hi ha punt de retorn. El pare de Felip s'ha indignat de mala manera i el detonant ha estat una publicació del diari The Times sobre ell i la seva família. El Borbó, disposat a agafar el toro per les banyes i posar fi a tot el que es diu sobre ell, el seu fill Felip i la seva jove Letícia. Joan Carles està tip de llegir el que es diu sobre ells i s'ha enfadat com una mona... Curiós. Els que hauríem d'estar empipats pel seu comportament i els seus escàndols som els ciutadans i ara va ell i es fa l'ofès. Com diria aquell, dos piedras.

Froilán Juan Carlos Abu Dhabi Cuatro
Joan Carles i Froilán a Abu Dhabi / Cuatro

Segons explica, qui si no, Pilar Eyre a la revista Lecturas, el pare de Felip "ha dicho basta. Ha dado un golpe sobre la mesa y ha hecho saber que no va a permitir ni una noticia periodística más en la que se afirme que intenta cargarse el reinado de Felipe". Segons explica l'escriptora i periodista, ell es considera un súbdit fidel, que creu que la monarquia està per damunt de tot, que ha perdonat el seu fill per haver-li donat una puntada de peu enviant-lo a Abu Dhabi, i que "no va a permitir que nadie lo difame. O que, con afán de defenderle, sus partidarios injurien a Felipe o mientan sobre su relación". Quina ha estat la primera mesura de força que ha adoptat?: ordenar als seus advocats que interposin una demanda contra el diari més influent, l'esmentat britànic, que porta temps escrivint titulars com “Joan Carles, el rei abatut”, “rei addicte al sexe amb cinc mil amants” o treure Letícia en portada amb el titular “El escándalo”, així en espanyol, per parlar de tot l'affaire del Burgo.

the times
 

I és que el diari ha suggerit que la mà que mou els fils seria ell mateix, que Joan Carles estaria darrera la difusió d'aquesta relació adúltera, cosa que "le resulta intolerable. The Times le ha acusado de ayudar a filtrar esta información porque el hecho de que Letizia tuviera sangre plebeya molestó a Juan Carlos desde el principio y desde entonces no ha dejado de considerarla una enemiga”. I Joan Carles ha dit que fins aquí. De fet, Eyre explica que l'emèrit està neguitós i a més, afegeix que ja portava temps passant-ho malament a les nits, amb malsons i nits mogudes pels nervis, com per haver de suportar ara això. Explica l'escriptora que quan el van enviar als Emirats Àrabs tenia molta nostàlgia, molta morriña, però no gosava tornar ni de visita "por temor a que lo agredieran por la calle. Llegó a tener pesadillas recurrentes con este hecho y se despertaba en medio de la noche bañado en sudor".

Juan Carlos I
Joan Carles 

Era tant el seu neguit que un amic del monarca li va confessar a la periodista que “creía que iría a comer a un restaurante y le tirarían un tomatazo y yo le dije que tampoco sería el primero”. Té alguna esperança de tornar? Cap ni una: "Cuando pregunto si está resignado, me dicen que 'resignación' no es la palabra, está hecho a eso y ya no le duele". Sap que el que li queda, s'ho passarà a Abu Dhabi: alguna visita a Ginebra de tant en tant per veure la filla, però "en Abu Dabi está fenomenal, tiene los mejores cuidados médicos, vive en el más lujoso de los entornos, solo debe mover un dedo para que cumplan sus más mínimos deseos… Lo tiene todo pagado al más alto nivel hasta el día en que se muera”.

Joan Carles acn
Joan Carles / ACN

Per assumir, fins i tot ha assumit que del tema dones ja no té res a fer: "¿Marta Gaya? Seguirá viéndola, es una de sus grandes amigas, Juan Carlos es un hombre muy de amigas, pero nada más… ya no le interesa tener novias ni nada de eso, aunque le siguen gustando las mujeres con locura”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!