Joan Carles té seriosos problemes de mobilitat. A Zarzuela se les empesquen per dissimular-ho però cada dia costa més fer veure que no passa res. Als 81 anys del rei emèrit hi ha persones que no semblen de la Tercera Edat: Anthony Hopkins, Morgan Freeman o Jane Fonda estan en actiu als vuitanta-un i mantenen íntegres les capacitats. Joan Carles no pot baixar tres graons. L'acte de dimarts al costat de Felip VI evidencia tres coses:

1) La cama dreta de Joan Carles no gira normal, sembla desviada cap a un costat a mesura que avança la tíbia:

joan carles impedit EFE

EFE

2) Al Palau Reial d'El Pardo han de fer obres: rampes, passarel·les i passamans on el rei emèrit pugui agafar-se. La reunió de la Fundació per la Innovació Cotec s'ha fet al Palau on s'han desplaçat desenes de patrons. El rei no està per massa més i el rei Felip se'l mira com no pot baixar:

rampa joan carles EFE

EFE

3) El rei Felip és notablement més alt que Joan Carles, que s'està encongint amb els anys. D'empeus es nota que el fill li passa un cap al pare, però asseguts ho dissimulen. A la cadira del rei emèrit hi ha un coixí per aguantar el seu maluc destrossat i multi-operat i per semblar més alt:

reis es miren EFE

reis alts efe

EFE

Rampes i trampes, crosses i peus que giren malament, desenes de patrons que han d'anar a Palau per una reunió. Zarzuela dissimula però el rei Joan Carles no està per festes. Que posin al seu lloc Anthony Hopkins. Tampoc no és cap d'Estat, també en té 81 i és més bon actor.