Juan Carlos és conscient de la seva edat i sap perfectament que no és el d'abans, però té molta por de la seva mort, i tampoc no vol deixar aquest món en el qual tant ha gaudit, i ho continua fent, encara que amb limitacions. Fa uns mesos es va conèixer que l'emèrit acudeix|va a la seva clínica de confiança en Vitòria per posar-se cèl·lules mare i plaquetes, dos tractaments revolucionaris per ajudar els problemes de mobilitat.

Des de 2012, quan va haver de ser intervingut d'urgència del maluc, motiu pel qual es va descobrir la seva caça il·legal d'elefants a Bostwana i la seva relació amb Corinna Larsen, no ha tornat a ser el mateix. Ha hagut de ser intervingut en nombroses ocasions. I sense millora. Els metges li van confessar les pitjors notícies, els seus últims anys de vida els acabarà en cadira de rodes, una cosa que es nega a acceptar.

Juan carlos casament TVE
Juan carlos casament TVE

Se li ha pogut veure en alguna ocasió en cadira de rodes, sempre anés d'Espanya i pensant que les càmeres no eren a prop, Casa Reial no ha pogut aturar aquestes imatges. Per a Juan Carlos, aparèixer sense poder caminar és com haver perdut la batalla. Es veu com un rei destronat i destrossat.

Juan Carlos passarà els seus últims dies de vida en cadira de rodes

Aquesta setmana ha tornat a Espanya, a Sanxenxo, però abans ha aprofitat per fer una escala a Vitòria, com tots els mesos, per visitar el seu fidel amic el Dr. Eduardo Anitua. Tenia revisió mèdica i potser hauria de fer-se alguna nova intervenció, ja que cal anar renovant cada certs mesos. Ara per ara no hi ha cap alarma ni cap símptoma de preocupació, són exàmens rutinaris per tenir-ho tot sota control.

Tanmateix, Eduardo ja li ha confirmat a Juan Carlos que ell està fent tot el possible amb aquests revolucionaris mètodes per retardar el seu problema, però el final sempre serà el mateix. Contra més anys duri, més possibilitats hi ha d'acabar postrat en una cadira de rodes. Ningú no és immortal ni es pot comprar la mort amb diners. El marit de la reina Sofia acabarà en cadira de rodes els últims anys de la seva vida. Una cosa que ell no voldria veure perquè es deprimiria. Seran moments molt complicats per a ell. Tota la família estarà acompanyant-li, especialment la infanta Elena que ja s'ha traslladat a Sanxenxo per ser al seu costat. És Felip VI qui li demana si us plau que vagi a controlar-ho.

A causa de la seva avançada edat, la preocupació en la família és màxima. A més, estan preocupats per algunes pèrdues de memòria que ha presentat en els últims mesos.

Juan Carlos cadira
Juan Carlos cadira